test

Živite skupa prije braka? Stručnjaci nemaju dobre vijesti za vaš seksualni život

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: © javiindy - Fotolia.com
Velika većina parova odlučuje se isprobati zajednički život prije nego stupe u brak te ne žele čekati dan vjenčanja kako bi se uselili u zajednički dom. I dok bračni terapeuti pozdravljaju trend zajedničkog života prije braka, on zapravo može biti poguban za - seksualni život. 

Nedavna studija objavljena u časopisu The Journal of Sex Research otkrila je da su parovi koji su živjeli zajedno prije vjenčanja imali manje seksa u prvoj godini braka i nižu stopu seksualnog zadovoljstva u odnosu na one koji nisu živjeli zajedno. Istraživači su također otkrili da ako je par uspio ostati u braku barem četiri godine, problemi su obično nestajali sami od sebe. Parovi iz istraživanja su u prosjeku bili u kasnim dvadesetima, pišu 24sata

Studija je pratila stopu seksualnog zadovoljstva tijekom prve četiri godine braka i razmotrila sve čimbenike koji mogu utjecati na seksualni život para, čak i rađanje djece prije formalnog ulaska u brak. 

Otkriveno je i da su parovi koji su izlazili obično godinu dana ili više godina, također imali manje seksa i on je bio lošiji u prvoj godini braka. Ako je par imao djecu koja su rođena prije sklapanja braka, to nije imalo značajnijeg negativnog utjecaja na seksualni život para u prvoj godini braka. 

Parovi koji su živjeli prije braka zajedno, ne moraju nužno završiti loše. Zadovoljstvo seksom i njegovom učestalosti dolazi nakon četiri godine braka. Za parove koji su imali djecu prije, četvrta godina braka također je obilježila vrijeme kad su počeli češće seksati.

Popularni Članci