Vlaho Arbulić: 'Ne primjećujem da imam neki posebni efekt na žene, a najviše mi odgovara uloga Lucina oca'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Tramvajska stanica u Frankopanskoj, krcata, jer jutro je kad se ide na posao ili na fakultet. Vlaho Arbulić prolazi drugom stranom ulice s uspavanom kćerkicom Lucom na ramenu. Odjednom gungula na stanici, djevojke se hihoću, vade mobitele i slikaju ga.

- Moram priznati da prvi put čujem da imam takav utjecaj na žene. Volio bih da to bude malo očitije ako je istina, pa da nešto dodatnog samopouzdanja pokupim - kaže za Jutarnji ovaj 29-godišnji kantautor i bivši maneken koji je magistrirao na FER-u, koji k tome još misli da uopće nije fotogeničan. Kad se vidi na fotografijama, ne može se prepoznati. Zato svoje pravo lice pokazuje kroz glazbu. Nakon singlova “Blabla”, “Home” i “Feel it” prije nekoliko dana objavio je “Stanford”, koji u sebi krije gotovo filmski scenarij.

- U glazbi vrlo slabo kalkuliram. To je moj blagoslov i prokletstvo u isto vrijeme. Kad bi se moja karijera vrtjela oko računice, ili bih radio drugačiju glazbu ili uopće ne bih bio u Hrvatskoj. I to je, prema nekim mišljenjima, prokletstvo. S druge strane, blagoslov je nemati filtere između vlastite duše i završnog proizvoda te beskompromisno pretakati ono što čuješ u glavi u ono što na kraju čuju ljudi - kaže Arbulić, kojem je “Stanford” tek četvrti singl u četiri godine.

Za spot u stilu vesterna ovaj bivši maneken uzjahao je čak i konja, no privatno, radije se uspne na motor koji mu je velika strast, ali nastoji naći mjeru dostojnu odgovornosti koju nosi kao otac, ističe. Za obitelj je posebno traumatično iskustvo bila prometna nesreća koja se dogodila u svibnju ove godine u centru Zagreba, kada je drugi automobil prošao kroz crveno i zabio se u Arbulićev terenac. U njemu su u tom trenutku bili Arbulić i njegov posinak, Emanuel Ivanišević, sin Vlahove dugogodišnje partnerice Tatjane Dragović i njezina bivšeg supruga, teniskog asa Gorana Ivaniševića, koji je pretrpio lakše ozlijede.

- Sve je prošlo zaista najbolje što je moglo, s obzirom na kontekst. No zastrašujuće je i promisliti što se moglo dogoditi te kakve sve opasnosti vrebaju na cesti ako se nešto ovakvo može dogoditi doslovno ispred kuće u centru grada - naglašava Arbulić.

Svoju novu pjesmu objavio je upravo na peti rođendan svoje mezimice. Taj dan je bilo malo kaotično, priznaje. Otac je postao sa samo 24 godine, ali ne misli da mu je očinstvo došlo prerano.

- Volim tu svoju životnu ulogu, među svim ostalima, možda i najviše - dodaje, ističući da je kao otac ponajprije vrlo dosljedan.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci