UVID U PRESUDU Evo zašto je Severina ostala bez skrbništva nad sinom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Severina Kojić je, po svemu sudeći, izgubila skrbništvo  nad sinom Aleksandrom, kojem je od prošlog tjedna službeno skrbnik otac Milan Popović, zbog nepoštovanja suda, zanemarivanja obaveza prema školi koju pohađa njen sin, ali i odbijanja suradnje s biznismenom, a u konačnoj odluci veliku ulogu odigrao je i nesmotreni postupak njenog supruga Igora Kojića.

To su neki od navoda iz presude u čiji uvid je imala redakcija Kurira. Okidač je incident koji se dogodio 11. listopada kada je Igor nagovarao dječaka da pobjegne iz škole.

"Severina je bila dužna doći po dijete u školu. Umjesto nje, po dijete je tada došao očuh Igor. Iako su Severina i Milan postigli dogovor o tome tko umjesto njih može preuzeti dijete, pjevačica taj dokument nije potpisala. Njen suprug je insistirao da preuzme Aleksandra, iako ga je dežurna učiteljica obavijestila da to po aktualnoj, takozvanoj pick-up listi mogu učiniti samo roditelji. 

Kada mu nije supjelo preuzeti dijete, umjesto da zatraži mirno rješenje, najbolje u interesu djeteta, Igor je izašao iz škole i pošao do učionice u kojoj se nalazilo dijete. Tada mu je kroz prozor poručio da ne sluša učiteljice i da pobjegne riječima: „Ne boj se nikog, Aleks, uzmi jaknu i bježi, slobodno bježi odavde! Ne mogu ti ništa, bježi!“ Upravo nakon tog postupka, dječak se uznemirio, rasplakao i pokušao pobjeći iz škole. Policija je intervenirala, a Popović je putem maila dao suglasnost da Kojić tada preuzme dijete," navedeno je između ostalog u presudi.

Dodaju kako je Severina, koja je školi poslala mail da je spriječena doći po dijete jer je ozlijeđena, nakon incidenta sama došla u školu kako bi pokupila sinov ruksak, no nije ga mogla preuzeti jer joj je rečeno kako su prostorije u kojima se torba nalazi zaključane.

"Nakon što su došli kući, vidjela je kako je dijete istraumatizirano, a ono je ispričalo što su mu sve učiteljice radile i govorile, kako su ga vukle i potezale za ruku i trbuh, kako se preplašilo jer je mislilo da će ostati zaključano sam u školi i izrazilo želju da više ne ide u tu školu. Dan poslije se dijete žalilo na bolove u ruci pa ga je odvela na pregled u bolnicu i priložila nalaz. Milana je mailom obavijestila da je Aleksandar istraumatiziran i pitala ga je što raditi, ali je on optužio nju i dijete da lažu. Nakon toga, doktor Majić je pregledao dijete i zakazao termin psihološke obrade, ali joj nalaz nije dostavio jer mu se u međuvremenu obratio Popović i prijetio mu," navodi Kurir kako stoji u službenom dokumentu.

Pjevačica je sudu zamjerila što ni jedan njezin dokaz protiv Popovića nije usvojen.

"Ona je navela kako je Aleksandar nakon povratka s ljetovanja na Cipru, gdje je boravio s ocem, rekao da ga je Milan tukao i da ga je nakon udaraca pola sata boljela glava te da je to prijavila. Sud nije prihvatio ni Severininu tvrdnju kako dijete kod oca nema naviku učenja i izvršavanja obaveza, s obzirom na to da iz škole tvrde da je suradnja s ocem u potpunosti ostvarena te da je on redovito odlazio na roditeljske sastanke i informirao se o svemu," stoji u obrazloženju. 

Severina je naglasila i to da Milan nije htio vidjeti dijete 40 dana od rođenja te da nije sudjelovao u njegovom životu i odrastanju do navršene treće godine, odnosno do trenutka kada je ona upoznala sadašnjeg supruga. 

Popularni Članci