test

U dubrovački akvatorij uplovila nova superluksuzna jahta Romana Abramoviča, svi se pitaju samo jedno

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL, DD
Jahta My Solaris sinoć je iz Tivta krenula prema Dubrovniku. U luku Gruž je uplovila rano jutros pa je kasnije otišla u Cavtat.

Solaris je duga 140 metara, zbog čega spada u top 15 najvećih plovila na svijetu, a proteže se na čak osam paluba, zbog čega može primiti 36 gostiju i 60 članova posade u čak 48 kabina. Za apsolutnu sigurnost tu je sustav za otkrivanje projektila s radarskim upravljanjem, neprobojna stakla kao i oklopna zaštita.

Vidljivo je da ima veliki bazen, jaccuzzi na vlasnikovoj privatnoj terasi, heliodrom, platforme za goste na strani, kao i bočna garaža, ali i pravi noćni klub.

Najbogatiji čovjek Rusije i predsjednik engleskog nogometnog kluba Chelsea čekao je punih šest godina novu megajahtu koju je platio 610 milijuna dolara. Abramović je s jahtom Eclipse bio čest gost u dubrovačkom akvatoriju.

Ako je vjerovati dobro upućenim izvorima o čemu piše Tportal, Solaris je najmoćnija i tehnološki najnaprednija jahta. Prvi put Solaris je krenuo još u travnju ove godine, no dok se u potpunosti sve ne provjeri, Roman Abramovič nije htio na njoj isploviti. Je li ipak stigao u Dubrovnik Solarisom ili je ovo moćno plovilo još uvijek u testnoj fazi, ostat će nepoznanica koje sve zanima.

Popularni Članci