Trikovi uz koje ćete ispeći savršene palačinke
U smjesu za palačinke dodajte pola žličice sode bikarbone. Naime, soda bikarbona će reagirati s kiselinom u mlijeku te stvoriti mjehuriće zraka zbog kojih će palačinke biti lagane, meke i pahuljaste.
Umjesto običnog mlijeka, u smjesu za palačinke koristite mlaćenicu koja će dati blagi pikantni okus koji će se sjajno slagati sa slatkim preljevima, piše taste.com.au, a prenosi T-portal.
Izbjegavajte presnažno i predugo miješanje smjese jer će palačinke na kraju ispasti gumene. Osim toga, ako u smjesi i ostanu grudice, to nema veze jer su u ovom slučaju dopuštene.
Ako tavu prije pečenja namažete maslacem, palačinke će dobiti lijep hrskav rub. Stavite 50 grama maslaca na papirnati ručnik, savinite rubove i prije svakog pečenja pojedine palačinke tavu namažite maslacem.
Još trikova pročitajte na T-portalu.