' /* */

Trikovi uz koje ćete ispeći savršene palačinke

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: © Kzenon - Fotolia.com
Tako jednostavne i tako omiljene, teško da i jedna slastica može zamijeniti palačinke. Premda njihova priprema djeluje vrlo jednostavno, postoji nekoliko trikova koji osiguravaju da upravo vaše palačinke budu najbolje koje ste ikada probali

U smjesu za palačinke dodajte pola žličice sode bikarbone. Naime, soda bikarbona će reagirati s kiselinom u mlijeku te stvoriti mjehuriće zraka zbog kojih će palačinke biti lagane, meke i pahuljaste.

Umjesto običnog mlijeka, u smjesu za palačinke koristite mlaćenicu koja će dati blagi pikantni okus koji će se sjajno slagati sa slatkim preljevima, piše taste.com.au, a prenosi T-portal.

Izbjegavajte presnažno i predugo miješanje smjese jer će palačinke na kraju ispasti gumene. Osim toga, ako u smjesi i ostanu grudice, to nema veze jer su u ovom slučaju dopuštene.

Ako tavu prije pečenja namažete maslacem, palačinke će dobiti lijep hrskav rub. Stavite 50 grama maslaca na papirnati ručnik, savinite rubove i prije svakog pečenja pojedine palačinke tavu namažite maslacem.

Još trikova pročitajte na T-portalu.

Popularni Članci