test

TITULA NAJBOLJEG BURGERA DOLAZI U GRAD! Marko Bautović sa svojim Food Bar Gulosom odnio pobjedu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: sandrosk Instagram/Screenshot, Gloria Mage Gospić
Naš ugostitelj Marko Bautović, vlasnik objekta Food Bar Guloso, branio je dubrovačke boje na natjecanju za najbolji burger u konkurenciji ponajboljih hrvatskih chefova kao što su Mate Janković, Ivan Pažanin, Brewbites, El Toro, The Burger Bar i drugi. Dubrovčanin Bautović tako je, sa svojim burgerom "Gospar", osvojio prvo mjesto u natjecanju i kući nosi jedno ogromno priznanje za rad i trud Food Bar Guloso-a.

Trg dr. Franja Tuđmana ugostio je po prvi put, od 10. do 19. rujna., Zagreb Burger Festival. Šesto izdanje omiljenog događanja gurmana i onih koji su na dobrom putu da to postanu doveo je devet ugostitelja s bogatom ponudom burgera, te tri bara s mirisnim koktelskim, pivskim i vinskim kapima. 

Podsjetimo, Marko je prije dva tjedna istaknuo kako samo sudjelovanje nije mala stvar, jer kako kaže, sami dolazak na ovako veliku gastronomsku scenu je pobjeda sama po sebi.

No, Marku izgleda samo dolazak ipak nije bio dovoljan, pa je odlučio svome Dubrovniku donijeti titulu najboljeg burgera u Hrvatskoj, što će kako njegovom objektu, tako i gradu biti znak prepoznatljivosti.

Spomenimo kako je Food Bar Guloso krenuo tek prije nešto više od 2 godine sa radom te kako su tek prošle godine u 5. mjesecu započeli svoj koncept jedinstvenih burgera.

„Na zagrebački Burger Festival smo dospjeli tako što je organizator festivala bio sa familijom na odmoru u Dubrovniku i sasvim slučajno došao kod nas i naručio burger. Već pri prvom ugrizu me zazvao i samo pitao: „Dobro, što je ovo?!“ Rekao je kako je probao sve burgere u Zagrebu ali da ovakav nikad nije jeo. Malo po malo, izgradili smo svoj brend, a vrhunac priznanja našeg rada, truda i kvalitete je ovaj poziv koji smo dobili na Zagreb Burger Festival gdje smo u društvu samog vrha hrvatske street food scene", ispričao je Marko kako je došlo do sudjelovanja na natjecanju. 

Valja spomenuti kako je Food Bar Guloso u zimskim mjesecima bio jedini lokal koji radio u staroj gradskoj jezgri te je tim činom, te u konačnici svojom kvalitetom, pridobio povjerenje domaće publike koja im je, kako kaže Marko, prioritet.

Popularni Članci