test

Studenac dubrovačkom Caritasu donirao 60 porcija šporkih makarula

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Studenac, jedan od vodećih maloprodajnih lanaca i lanac s najvećom mrežom trgovina u Hrvatskoj, na poseban je način obilježio Festu svetog Vlaha, najveći i najvažniji dubrovački blagdan koji je ove godine doživio svoje 1051. izdanje.

Naime, u sklopu gastro odjela u dubrovačkom hiper Studencu cijelog su se jutra pripremali šporki makaruli, jedno od najpoznatijih tradicionalnih dubrovačkih jela koje se sprema upravo na blagdan ovog sveca, ujedno i zaštitnika grada Dubrovnika. Vrijedne ruke zaposlenika Studenca tako su pripremile čak 60 porcija ovog specijaliteta koje su, u suradnji s Caritasom, podijeljene najpotrebitijim Caritasovim štićenicima.

 

Studenac je svjestan važnosti koju Dubrovčani pridaju blagdanu svetog Vlaha, stoga smo i mi kao kompanija svojim aktivnostima htjeli dodatno uveličati i obogatiti Festu. Na policama u našim dubrovačkim trgovinama po akcijskim se cijenama može pronaći niz namirnica potrebnih za pripremu tradicionalnih dubrovačkih specijaliteta. Međutim, ono na što smo posebno ponosni je suradnja koju smo ostvarili s Caritasom. Naši su zaposlenici pripremali šporke makarule koje smo podijelili Caritasovim štićenicima i time im pomogli da i oni uživaju u Festi svetog Vlaha, najvažnijem dubrovačkom slavlju. Ovim bih se putem htjela zahvaliti svima koji su sudjelovali u našoj lijepoj dubrovačkoj gastro priči“, izjavila je Anja Škulje Makjanić, voditeljica korporativnih komunikacija u Studencu.

 

Valja spomenuti kako ovo nije prvi put da su Studenac i Caritas udružili snage i proveli humanitarnu akciju. Primjerice, u blagdansko vrijeme 2020. godine, Studenac je Caritasu donirao razne potrepštine i hranu za najranjivije članove splitske i dubrovačke zajednice. Također, u brojnim trgovinama Studenca tijekom blagdana su se mogle pronaći i kutije za donacije koje su po završetku humanitarne akcije predane Caritasu. Osim toga, Studenac aktivno surađuje i s nizom drugih udruga i organizacija, a sve s ciljem pomoći najugroženijim i najpotrebitijim članovima zajednice u kojoj djeluje.

 

U ovim teškim i za mnoge izazovnim vremenima moramo pomagati jedni drugima. Sretni smo što je Studenac to itekako prepoznao te nam se ponovno obratio za pomoć pri realizaciji još jedne tople ljudske priče. Izuzetno nam je drago što smo bili dio ove gastro-humanitarne akcije kojom je Studenac odlučio razveseliti lokalnu zajednicu i to baš tijekom njihovog najvažnijeg blagdana. Udružili smo snage i napravili zbilja hvalevrijednu aktivnost koja je dašak veselja i slavljeničkog duha dovela i u domove najranjivijih i najugroženijih članova naše zajednice“, istaknula je Tereza Buconić, voditeljica projekata u Caritasu.

 

Studenac, kao prava dobrosusjedska trgovina koja je uvijek na korak do svojih kupaca prepoznaje koliko je Dubrovčanima važna Festa svetog Vlaha, stoga se slavlju priključio s nizom posebnih aktivnosti – od akcijskih cijena namirnica do pripreme i donacije jela najranjivijim članovima lokalne zajednice. Pomnim osluškivanjem potreba svojih kupaca i zajednice, Studenac posebnim pogodnostima i aktivnostima odgovara na sve „sitne i bitne“ potrebe tijekom cijele godine.

Popularni Članci