test

Srpska pjevačica koja je prepjevala Terezin hit: Srpkinja sam, logično je da sam je otpjevala na ekavici

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Srpska pjevačica Kaja Ostojić prepjevala je pjesmu 'Moja posljednja i prva ljubavi' Tereze Kesovije, a spot je snimila u Dubrovniku. U emisiji 'Jutro na Prvoj' je komentirala kritike i negativne komentare zbog pjevanja na ekavici. 

„Malo je to predstavljeno pompozno po medijima. Učinila sam cover pjesme Tereze Kesovije, kultne pjesme, koja je jedna od najljepših ljubavnih balada, po meni. Uredno sam dobila dozvolu, sigurna sam da bi Kemal (op.a Monteno, autor stihova) bio oduševljen mojom izvedbom, imala sam priliku da ga upoznam. Ali eto, našli su se neki zlobni komentari i kritike na račun toga zašto sam pjevala na ekavici umjesto na ijekavici, kao što je originalna izvedba. Iz poštovanja prema originalnom izvođaču, pitala sam čovjeka koji zastupa prava moram li pjevati na ijekavici, rekao je da ne moram i da to nema veze ni s kakvim pravima. Srpkinja sam, ako imam dozvolu obraditi pjesmu, ja ću je otpjevati kako mi govorimo“, komentirala je u emisiji.


Kaže kako je dobila brojne negativne poruke.


„Bila sam totalno šokirana kad je u pitanju takva pjesma koja je ljubavna i prelijepa. Ne očekuješ nikakvu kritiku, pogotovo zato što mislim kako sam dobra u onome što radim i kako mi ovakvo nešto leži, kako sam to jako lijepo odradila. Nisam očekivala ništa negativno. Čak sam ispoštovala do te mjere da sam pošla u Dubrovnik gdje je rođena Tereza Kesovija koja je otpjevala originalnu izvedbu. Pošla sam tamo da to simbolično tako odradim, da tamo odradim kadrove. Nije bilo uopće zamišljeno kao spot. Bila sam na kratkom odmoru i kazali smo – pa eto, zašto to ne bismo iskoristili? Tamo smo snimili nekoliko kadrova, prvobitno je bilo zamišljeno da to snimim doma za klavirom, kako to obično ljudi rade kad rade cover jer ipak, ovo je samo obrada“, izjavila je pjevačica.

Popularni Članci