SLAVILI ZBOG 'PORINA' Dubrovčanin i Veloluška imaju razloga za veselje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Dodijeljene su prestižne nagrade Porin - prvi put u 27. izdanju, zbog pandemije koronavirusa, svečanost je emitirana iz HRT-ova studija umjesto dvorana, a glazbenici su se uključivali modernim tehnologijama.

U vrlo jakoj konkurenciji na ovoj posebnoj dodjeli, najveći uspjeh postigli su Urban & 4 sa suradnicima -  nagrađeni su u čak pet kategorija. Pjesma Iskra autora Damira Urbana osvojila je nagradu za pjesmu godine, a za izvedbu iste pjesme izvođači Urban & 4 osvajaju i Porin u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom. Njihov album Live at Lisinski, koji su snimili sa Zagrebačkom filharmonijom,  osvaja Porin za najbolji koncertni album. Goran Martinac dobiva Porin za najbolju snimku istoimenog albuma. Ante Gelo dobitnik je Porina za najbolji aranžman pjesme Sutra ćemo pričati s albuma Urban&4 & Zagrebačka filharmonija live, istoimenih izvođača, piše HRT

Razloga za slavlje svakako imaju veloluška glazbenica Domenica Žuvela i dubrovački umjetnik Robert Bošković. Naime, Porin za najbolji album zabavne glazbe osvojila je Domenica za album Ćiribu ćiriba, a Bojan Jambrošić & Tamburaški orkestar HRT-a te producenti Siniša Leopold i Igor Geržina s albumom Kajkavski biseri dobitnici su Porina za najbolji album tamburaške glazbe, na kojem je radio i Bošković kao idejni začetnik i producent projekta. To je ujedno i njegov prvi izlet u glazbene vode. 

Kad se govori o umjetnicima iz naše županije, za prestižnu nagradu su još bili nominirani Luka Šulić, klapa Kaše i FA Linđo. 

Popularni Članci