test

Šest prednosti pohađanja Škole Malac Genijalac iz perspektive roditelja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Škola za intelektualni razvoj Malac Genijalac već drugu godinu djeluje u Dubrovniku, na adresi dr. Ante Starčevića 20

Djeca Dubrovnika na izboru imaju dva programa: Numicon - za djecu od 3 do 6 godina, te Hikari mentalna aritmetika - za djecu od 4 do 12 godina. Oba programa ističu se po tome što kroz igru, zabavne aktivnosti i upotrebu moderne tehnologije kod djece razvijaju pažnju, koncentraciju, analitičko razmišljanje, logičko zaključivanje, fotografsko pamćenje, maštu, kreativnost i samopouzdanje. “Malce genijalce” ste sigurno već primijetili - njihove fascinantne sposobnosti mogli ste vidjeti na showu “Supertalent” gdje su prezentirali znanje iz mentalne aritmetike te ostavili žiri bez daha.

A ovog lipnja u Zagrebu se održala Međunarodna olimpijada u mentalnoj aritmetici, na kojoj su sudjelovala djeca iz Dubrovnika te ostvarila odličan rezultat. Kako to rade dubrovačka djeca, pogledajte u videu u nastavku.

Kao što možete vidjeti na društvenim mrežama dubrovačkog Malca Genijalca, djeca uživaju biti dio ove škole. No, osim svih opipljivih prednosti koje ova škola pruža djeci, što je s roditeljima, kako oni gledaju na Malca Genijalca?

Koje su dobrobiti za roditelje kad im djeca idu u Malca Genijalca?

Najveći dar za svakog roditelja je kad je dijete sretno i zadovoljno. Dok je obavezno školovanje nužnost bez alternative, za odabir dodatne aktivnost djeteta više je mogućnosti - sport, umjetnost, ples, učenje stranog jezika ili nešto treće. Što ako odlučite upisati dijete u Malca Genijalca? Osim svih navedenih dobrobiti koje Malac Genijalac pruža djeci za njihov optimalan kognitivni razvoj, u priči s roditeljima čija djeca već pohađaju ovu školu, izdvojili smo nekoliko (ne)očekivanih dobrobiti iz njihove perspektive.

Djeci manje treba pomoći kod pisanja domaće zadaće

jj

Kada djetetu možeš pomoći oko zadaće, to zna biti poseban užitak. No, s druge strane, ni najorganiziraniji roditelj nekad jednostavno nema vremena provoditi sat ili dva svakodnevno u učenju s djetetom. Kako pohađanje “Malca” razvija sposobnost rješavanja problema te lakšeg učenja, nakon nekog vremena djeca se sama rado hvataju u koštac s domaćim zadaćama iz osnovne škole. I sat dva dnevno vježbanja s djetetom za svega nekoliko mjeseci prijeđe u sat dva vježbanja tjedno! Vremenska ušteda koja svakom roditelji dobro dođe, zar ne?

Smanjuje se potreba za plaćanjem instrukcija

Kako djeca imaju manje potreba za pomoć roditelja oko domaće zadaće, isto tako, manja je potreba za plaćenim instrukcijama kada roditelj više nije u mogućnosti pomoći oko sve zahtjevnijeg gradiva. Iz višegodišnjeg iskustva roditelja iz cijele Hrvatske, vidimo trend kako djeca koja su završila Malca Genijalca idu manje na dodatne instrukcije, a to pogotovo vrijedi za djecu u razrednoj nastavi od 5. do 8. razreda. Manje instrukcija - manji pritisak na kućni budžet!

jj

Manje stresa u kući pred ispit

Vjerujemo da nam je svima poznato kako djeca mogu biti pod stresom prije velikog, a čak i prije ne tako bitnog ispita. I prema tome ne možemo ostati ravnodušnim. No, djeca u “Malcu” razvijaju analitičke sposobnosti koje im omogućuju sami strukturirati znanje te se organiziraju na vrijeme. To uvelike doprinosi da djeca ne čekaju zadnji tren za pripremu ispita, što naravno dovodi do manjeg stresa - za djecu i roditelje.

Više koncentracije u učenju, ali i igri

Djeca lako gube fokus, i to je potpuno normalno. Kako je u “Malcu” fokus jako bitan za rješavanje zadataka iz mentalne aritmetike, moć koncentracije ostaje s djetetom i kad iziđe iz škole. Roditelji su primijetili kako je dijete više koncentrirano ne samo u učenju, već i u igri! Igre ili igračke im ne dosade tako brzo (što je čest slučaj), već se puno duže zadržavaju na određenoj zabavnoj aktivnosti. “Svaki dan nova igračka” - nije slučaj kod djece koja pohađaju “Malca”.

Manje stresa za roditelje prvašića

jj

Polazak u prvi razred osnovne je ogroman korak - za djecu i roditelje. Puno nepoznanica je pred roditeljima: ima li dijete dovoljno predznanja za prvi razred; kako će se snaći; hoće li se znati ponašati? Ovi problemi su puno manji kada je dijete u predškolskoj dobi dio ove škole. Malac Genijalac je idealna priprema za prvi razred: stječu se prva znanja iz matematike te djeca osjete kako je sjediti u klupama, slušati nastavu i biti disciplinirana. Ali, ono što je jako bitno - bez puno strogoće i stresa, ipak su oni predškolci.

Nastava se odvija kroz vezane satove - više slobodnog vremena za roditelje

Nastava Numicona i Hikari mentalne aritmetike odvija se kroz dva, odnosno tri vezana sata. To znači kada dijete odvedete na nastavu, imate dovoljno vremena za obaviti svakodnevne obaveze ili posvetiti se sebi.

Cijena Numicona i Hikari mentalne aritmetike

I naravno, zadnja bitna stvar za sve roditelje je cijena pohađanja Malca Genijalca u Dubrovniku. Ona je više nego povoljna kada se uzme u obzir broj sati koje dijete mjesečno provede u školi. Mjesečna cijena za program Numicon iznosi 602,76 kune (80€), dok mjesečna cijena za program Hikari mentalne aritmetike iznosi 979,49 kn (130€). S druge strane, polaznici mentalne aritmetike na raspolaganju imaju 20 sati mjesečno, a po potrebi i više, što iznosi 50 kn po jednom školskom satu. Ista cijena po satu vrijedi i za Numicon. Ako odlučite upisati više od jednog djeteta, dodatno možete ostvariti popust na mjesečnu školarinu.

Dođite na besplatni ogledni sat

Ako niste sigurni je li Malac Genijalac idealna dodatna aktivnost za vaše dijete, to je pravi razlog da dođete na besplatni ogledni sat! Do kraja rujna na adresi dr. Ante Starčevića 20 održavaju se besplatni ogledni satovi za programe Numicon i Hikari mentalna aritmetika. Na njih možete dovesti dijete te zajedno vidjeti kako izgleda nastava, razgledati učionice te upoznati nastavno osoblje.

Prijave za besplatni ogledni sat možete obaviti na sljedeći način:

-> Pozivom na broj: 099 532 4884 -> Ispunjavanjem kontakt obrasca na poveznici -> https://malacgenijalac.hr/dubrovnik/

-> Slanjem maila na adresu: dubrovnik@malacgenijalac.hr Više informacija potražite na društvenim mrežama MG Dubrovnik

-> Instagram i Facebook.

jj

Popularni Članci