' /* */

RESTORAN AMORET: Romantični kutak uz dalmatinske delicije (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Amoret, novi stari restoran mediteranske i dalmatinske prehrane u samom centru stare gradske jezgre otvorio je svoja vrata sezoni u potpuno novom ruhu. Za ljubitelje svježih morskih i mesnih delicija, osmišljena je originalna, ukusna i zdrava ponuda.

Riječ Amoret dobio je ime po rimskom bogu ljubavi i sav unutarnji, ali i većinski vanjski prostor uređen je u stilu malog debeljuškastog anđela, kupida s amorovom strelicom. Restoran Amoret na suvremen način prenosi domaće i autohtono, dalmatinsko, ali s dozom originalnosti u odnosu na trenutnu dubrovačku ponudu.

Restoran je prvi put otvoren 1985. godine. Tadašnji vlasnici su ga morali zatvoriti kad je nastupio domovinski rat i ponovno otvoriti po njegovom završetku. Nakon 16 godina preuzimaju ga novi vlasnici sa željom da jednostavnu konobu pretvore u romantični luksuzni kutak elegantnog izgleda i izvrsne lokane kuhinje.

Amoret je zamišljen kao mjesto za dobru hranu i vino uz domaću atmosferu. Birajte s njihove bogate karte između hladnih i toplih predjela, juha, mesnih i ribljih jela, salata, priloga te deserta. Od hladnih predjela možete isprobati svježe kamenice, marinirane i slane inćune, salatu od hobotnice i morskih plodova, dimljenu jadransku tunu na rikuli, caprese salatu, dalmatinski pršut u kombinaciji s dinjom te razne sireve. Od juha odlučite se između riblje, one od povrća ili sa šampinjonima, dok od toplih predjela možete izabrati mušule na buzaru, sitnu prženu ribu, šporke makarule, razne špagete (morski plodovi, s jastogom, carbonara, bolognese, genovese), rižote s morskim plodovima ili crni rižoto te vegetarijansku pliticu.

Ponuda mesnih i ribljih jela je zaista impresivna. Odlučite li se za mesni meni, izaberite biftek i to u umaku od zelenog papra ili u umako od šampinjona, dalmatinsku pržolicu, teleći kotlet, piletinu u umaku od šampinjona, bečki odrezak, svinjski kotlet, ćevapčiće, mesnu platu amoret za 2 osobe, mesno varivo, punjenu papriku, janjeće pečenje ili pašticadu. Odlučite li se pak za riblji meni, izbor vas također neće ostaviti ravnodušnima. Jastog, svježa riba na kila, škampi ili kozice na žaru ili buzari, svježi filet od brancina, kovača, razne lignje, miješana riba „Dubrovnik“, „Adriatik“; „Amoret“ za 2 osobe, te pržena sitna riba, kozice ili lignje pod jednim imenom „Fritura“. Bogat izbor salata odlično ide uz glavno jelo, a može poslužiti i kao samostalno jelo. Miješana salata, salata s piletinom, sirom ili tunom uljepšat će svaki obrok. Sva jela dolaze s prilogom, ali ukoliko vam je potrebno još priloga, izaberite prženi ili kuhani krumpir, razno povrće, blitvu na dalmatinski, đuveč rižu, rižu na maslacu, masline ili kruh s maslacem. Šećer za kraj zasigurno su bogati deserti i to čokoladna torta, domaći kolač od sira, dubrovačka rozata, panna cotta, palačinke „Amorte“, banana split, sladoled ili sezonsko voće.

Karta vina je također zapanjujuća. Veliki izbor bijelih, rose, crnih, desertnih i pjenušavih vina te šampanjaca, rakija i prošeka ostavit će bez daha i najveće sladokusce. U ponudi bijelih vina nalaze se Malvasija kukće Glavić, Pošip zlatan otok. Pošip Toreta, Pošip Grgić, Malvazija Kabola, Chardonnay Buhač, Rajnski Rizling Buhač, Sauvignon Bolfan, Graševina Galić, Bijelo 9, Galić, G-točka bijelo Galić, Žilavka Nuić Selekcija, Zlatna Vrbnička Žlahtina, te vino kuće Jerković Kujundžuša.

Od vina rose iskušajte između Rose Nuić Ružica ili Rose Galić. Crna vina iz karte su Dingač Šimunković, Dingač Violić, Postup Donja Banda, Plavac Donja Banda, Plavac Mali Majstor, Plavac Mili moj, Blatina Nuić, Cabernet Nuić, Merlot Buhač, G-točka crno Galić, Pinot crni Galić, Crno 9 Galić, Babić Kursan, Syrah kuća Glavić, Merlo Negromant BQ, Vilin ples Crvik, te vino kuće Plavac Radović. Desertno vino Muškat Momjanski Kabola, pjenušava Rose Tomac, Pjenušac Re Kabola, Blu Prosecco-secco, Carta Nevada i Semi Seco Freixenet. Proslavite važan događaj uz šampanjac Moet & Chandon Imperijal, Dom Perignon.

Rakije kao aperitivi ili dodatak uz desert poslužit će svrsi, a možete izabrati medicu, teranino, dubrovački liker, maslinu i badem, mirtu, orahovicu, pelinkovac, travaricu, lozovaču, nižetu, rogač ili aura rakuju te prošek dalmatinski.

Ugodan i opuštajući prostor u samom srcu grada idealno je mjesto za bijeg od svakodnevice, za sastanak s poslovnim partnerima ili jednostavno za uživanja s vašim prijateljima. Dođite i uvjerite se u naše riječi.

Restoran Amoret, Od Pustjerne 2, Informacije i rezervacije na kontakte.

020 323 739, 091 530 4910, 091 537 6301, e-mail: dubrovnik@post.t-com.hr, amoret-dubrovnik@hotmail.com, www.amoret-dubrovnik.com. Pronađite ih i na TripAdvisor.com

PROMO

Popularni Članci