PODVALA U GRADU Kupio par tona lignjuna i prodaje ih 'po zlato' kao lignje
Reporteri su napravili đir po restoranima.
Tako se spominju restorani na obali – od Rovinja preko Opatije, Zadra i Splita pa do Dubrovnika – koji varaju goste tako da im u jelovniku nude lignje, a na tanjur serviraju lignjune, naplate škarpinu, a serviraju kokota, zelenu salatu naplate 60 kuna, a miješano meso 150 kuna, prenosi Net.hr.
A kakvim se prijevarama neki služe, govori jedan dubrovački ugostitelj koji, naravno, ne želi da mu se objavi ime.
“U središtu grada deseci restorana varaju goste tako da im u jelovniku nude lignje, a na tanjur im serviraju lignjune. Cijena kilograma lignji u nabavi je od 100 do 120 kuna, a lignjuna 15-20 kuna. Pa sad vi vidite o kakvoj je prijevari riječ. Jedan naš ugostitelj kupio je u Istri nekoliko tona lignjuna, odmah ih izrezao i zamrznuo i cijelo ljeto ih prodaje za pržene lignje na kolutiće i naplaćuje porciju 80 do 100 kuna. Gosti to ne razlikuju, pa on samo na jednom kilogramu lignjuna podvaljenog za lignju zaradi do 400 kuna.”
Cijeli tekst pročitajte ovdje.