Plenković otkrio najdraže jelo koje mu kuha supruga Dubrovkinja i gdje ljetuju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Koliko je premijer zadovoljan rekonstrukcijom Vlade, ali i koje mu je omiljeno mjesto u Opatiji i što najviše voli jesti, saznala je reporterka N1 televizije koja je s Andrejom Plenkovićem obavila opušteni ljetni intervju šećući po opatijskoj tržnici.

Na početku razgovora Plenković je potvrdio da mu je tržnica omiljeno mjesto u Opatiji.

- Pa je, evo mi se već tri godine viđamo. Gospodin je sjajan, ima odlično meso i po dogovoru sve.

Na pitanje kuha li, rekao je da to radi supruga koja je inače iz Dubrovnika.

- Pa supruga. Ja pomažem. Ja sam logistika - kazao je premijer pa na pitanje novinarke potvrdio da su mu punjene paprike omiljeno jelo, piše N1.

- To mi je najdraža spiza. To svi koji me znaju - znaju.

Kad je novinarka upitala što voli kao prilog, Plenković je rekao da izbjegava krumpire budući da je ljeto. Na pitanje pazi li na liniju, iskreno je odgovorio.

- Je, trudim se već zadnjih godinu dana.

Plenković je dodao i da ribu ne jede često.

- Druge plodove mora da, ali riba pak nažalost škrto - rekao je premijer.

Upitan zašto na odmor dolazi baš u Opatiju, dao je nešto duži odgovor.

- Pa gledajte, jako je ovdje lijepo. Ja volim ovaj kraj, ovdje sam dolazio prije. Moj pokojni stric je živio u Rijeci, tako da sam često znao dolaziti u Opatiju i Rijeku, a drugo, lokacija je jako dobra, budući da smo za tren u Zagrebu. Ugodno se osjećam ovdje i to je glavni razlog.

Na pitanje zašto ne ide na neke druge destinacije, recimo Hvar ili Brijune, Plenković je objasnio da je to stvar okolnosti.

- Pa dobro, ja sam se nekako s obzirom na okolnosti odlučio za Opatiju, odnosno Rijeku. Zasad nisam išao ni na jednu od ovih drugih destinacija. Na Hvaru imam obitelj, stric koji je još uvijek živ dolje tako da odem. Ali mi je ovdje u ovim okolnostima s obzirom na dužnost zgodnije ipak ići.

- Volite li se kupati? Volite li more? - pitala je novinarka premijera.

- Kad mogu, da. Ali ovaj život je malo složeniji, nije to više to što je bilo pod drukčijim okvirima. Lijepo je plivati, ja volim plivati i kupati se i sve.

Popularni Članci