test

Ovo je prava istina smije li se piti alkohol nakon cijepljenja protiv koronavirusa

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Britanska agencija za lijekove i zdravstvene proizvode reagirala je nakon širenja neprovjerenih priča na društvenim mrežama.

Britanska agencija za lijekove i zdravstvene proizvode poručila je da nema dokaza da konzumiranje alkoholnih pića utječe na djelotvornost cjepiva protiv koronavirusa, piše Evening Standard.

Britanski regulator s ovom je objavom izašao nakon što su se društvenim mrežama proširile priče da bi se dva tjedna nakon cijepljenja protiv koronavirusa trebalo apstinirati od alkoholnih pića.

- Savjetujemo svaku osobu koju brine pitanje konzumiranja alkoholnih pića da se obrati medicinskom profesionalcu - kratko su poručili iz Agencije.

U siječnju ove godine je organizacija Drinkaware, koju su osnovale kompanije koje bave proizvodnjom alkoholnih pića, poručila da ima nekih dokaza da ispijanje alkoholnih pića, naročito ako je prekomjerno, može utjecati na sposobnost organizma da izgradi imunitet nakon ubrizgavanja cjepiva, prenosi Jutarnji list.

No, ni britanski Nacionalni zdravstveni sustav, ni proizvođači cjepiva nisu objavili nikakve informacije koje bi sugerirale da postoji veza između učinkovitosti cjepiva i konzumiranja alkohola.

Popularni Članci