test

Oskarovka Frances McDormand u društvu supruga, redatelja i scenarista Joel Coena prošetala je Stradunom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Oskarovka Frances McDormand u društvu supruga, redatelja i scenarista Joel Coena i prijatelja prošetala je Stradunom.

Ova glumica i producentica četiri je puta osvojila nagradu Oscar. Poznata je po ulogama u filmovima kao što su Fargo, Tri plakata izvan grada, Zemlja nomada, Spaliti nakon čitanja. Frances je gostovala na Ponta Lopud Film Festivalu gdje je održala glumačke radionice.

Frances je je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film Zemlja nomada, a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Svoj glumački debi imala je 1984., kada su joj braća Coen ponudila ulogu u nasilnom filmu Krvavo jednostavno’, koju nije odbila. A osim što su joj se otvorila vrata filmskog svijeta te je tijekom godina pokazala svoj talent, film je Frances McDormand donio ljubav i to s jednim od braće - Joelom Coenom. Koliko joj je značio od samog početka, nikad nije krila. 

Tijekom nevjerojatnih 37 godina braka, koji nikada nisu obilježili nikakvi skandali ni išta slično, par je radio zajedno na nekoliko filmova, zajedno su slavili osvojene nagrade, a zajedno su stvorili i malu obitelj posvojivši sina.

Frances McDormand svojom je životnom, ali i ljubavnom pričom, doista pravo osvježenje u Hollywoodu. Za prijatelje i kolege tek Fran, kada se ugase kamere, u privatnom životu, nikada se ne šminka, stoga ne čudi to da nije posegla za kozmetičkom torbicom ni kada je dolazila na dodjelu Oscara.

Popularni Članci