OGROMNE PROMJENE NA KLADIONICAMA Baby Lasagna više nije prvi, Švicarac povećao prednost

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sasa Miljevic/PIXSELL
Proteklog vikenda dogodile su se ogromne promjene na eurovizijskim kladionicama.

Baby Lasagna više nije prvi, a jučer ga je s trona srušio švicarski predstavnik Nemo s pjesmom The Code, koji je izjednačio postotak vjerojatnosti za pobjedu. U protekla 24 sata Švicarac je povećao svoju prednost te sada ima 19% šanse za pobjedu, dok je Baby Lasagna pao na 16% šansi za prvo mjesto. Talijanska predstavnica Angelina Mango pala je na 13% šanse, dok je nizozemski predstavnik skočio na 10% šanse, piše Index.

Nekadašnje favoritkinje svih kladionica, ukrajinske predstavnice Alyona Alyona i Jerry Heil, potonule su na kladionicama te su trenutno na petom mjestu. Izgleda da se raspoloženje eurovizijskih fanova prilično promijenilo nakon predeurovizijskog partyja u Madridu.

Nemo Mettler, novi favorit kladioničara i fanova, otpjevat će pjesmu The Code, za koju kaže da je djelomično inspirirana i stvarnim životom.

"The Code govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces za mene. Ali ništa nije bolje od slobode koja je došla sa spoznajom da sam nebinarna osoba", kaže Nemo.

"Nevjerojatna je čast moći predstavljati Švicarsku na Eurosongu. Ova platforma nudi veliku priliku za izgradnju mostova između različitih kultura i generacija. Zato mi je kao queer osobi vrlo važno zauzeti se za cijelu LGBTQIA+ zajednicu", zaključio je.

Popularni Članci