Najlakši način za pripremiti uskrsnu kuhanu šunku
Uskrsni ručak je vrijeme okupljanja cijele obitelji, a uz šarene pisanice glavno mjesto na stolu zauzima šunka.
Ako još niste odlučili na koji ćete je način pripremiti ove godine, Zadovoljna.hr predlaže da to učinite na najjednostavniji način - kuhanjem u običnoj vodi s minimalnim dodatkom začina.
Potrebni sastojci:
- šunka
- lovorov list
- svježi peršin
Priprema:
1. Dan prije pripreme točnije 24 sata ranije šunku stavite u hladnu vodu koja će iz nje izvući višak soli. Šunku zarolajte, povežite je sa špagom kako bi zadržala svoj oblik, blanširajte je u malo vode te je nakon kratkog vremena stavite u novi lonac s hladnom vodom u koji ste stavili lovorov list i peršin.
2. Nakon toga šunku kuhajte računajući kako je ½ sata kuhanja potrebno po kilogramu šunke. Kada je šunka gotova, omotajte je aluminijskom folijom i pritisnite težim predmetom kako bi zadržala svoju teksturu i formu koja će spriječiti da se meso raspadne prilikom rezanja.
3. Najmanje tri sata šunku ostavite da odstoji i nakon toga je režite na tanke šnite, poslužite uz hren, mladi luk i rotkvice.
Izvor: Zadovoljna.hr