/* */

Osvojite večeru za dvoje u hotelu Porto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD, Goran Mratinović / DD

Postoji mnogo razloga zašto morate posjetiti novootvoreni hotel Porto. Dubrovnik je dobio novo mjesto za uživanje u hrani, piću i atmosferi. 

Smješten u poslovnom dijelu grada, ali izdvojen iz najužurbanijih gradskih pravaca, hotel Porto oživljava prostor koji je ranije bio u potpunosti zapušten i neotkriven. 

Hrana je preukusna, a jelovnik potpisuje chef Darko Vlašić, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u cijenjenim zagrebačkim i dalmatinskim restoranima. Svoj zanat brusio je u zagrebačkom Takenoku, El Toru, kultnom Kavkazu. Njegove delicije mogli ste isprobati i na Korčuli u popularnom Moro Beachu Stupe. Osim u tradicionalnim dalmatinskim jelima pripremljenim na moderan način, chef Darko veliki je ljubitelj i poznavatelj slastica. Nekoliko godina oduševljavao je sladokusce poznatog lanca zagrebačkih slastičarnica Amelie.

Neodoljivi okusi koji će probuditi svačije nepce

Mi smo u hotelu Porto isprobali zanimljiv slijed koji nam je pripremio chef Darko Vlašić, a u svakodnevnoj je ponudi.

Na jelovniku su se tako našli brojni gastronomski specijaliteti od kojih izdvajamo tacose s kozicama u guacamole umaku, ceviche od brancina s kremom od batata i umakom od citrusa s kriškama sezonskog voća, ljubičastog luka i svježeg chillija. Pomno dozirani sastojci i umijeće dekoracije oduševit će i najizbirljivije ljubitelje hrane. Za one koji vole konkretnija jela tu je poširani file od bakalara s kremom od celera i cvjetače te mladim krumpirom, zatim carpaccio od hobotnice, burger, cezar salata, porto salata i mnoga druga jela.

Od slastica vrijedi spomenuti baskijski cheesecake, čokoladni brownie, odnosno slasni kolač od tamne čokolade, kandirane višnje i sladoleda od vanilije, te slatku čašu iza čijeg naziva se krije domaće tijesto, krema od vanilije, umak od šumskog voća s glazurom od tamne čokolade.

Restoran Porto smješten je u jednom od prvih dubrovačkih boutique hotela

Restoran ima  prekrasnu teracu, a večere se služe svakim danom od 18 do 23 sata. Iako je hotel smješten u poslovnoj zoni, taraca obogaćena zelenilom stvara poseban ambijent, na njoj vlada mir i posebna atmosfera. Te kao takva predstavlja idealno mjesto za uživanje u kavi, doručku ili večeri.

Hotelski bar radi svaki dan od 7 do 23 sata, a osim kava i klasičnih pića nudi izbor svježe cijeđenih sokova, ledeni frapee i kave. Za popodnevne i večernje guste tu je veliki izbor domaćih vina, vrhunskih koktela te bogata selekcija gina.

Do kraja ovog tjedna traje i promotivni popust od 20% na jelovnik za večeru.

U suradnji s hotelom Porto nagrađujemo čitatelje Dubrovačkog dnevnika koji ovim putem imaju priliku osvojiti večeru za dvoje. Sve što trebate učiniti kako biste sudjelovali u nagradnoj igri je:

Klikni like na Instagram @boutique.hotel.porto i zaprati ih

U komentar ispod članka označiti jednu osobu s kojom biste voljeli podijeliti ovu nagradu.

Nagradna igra  traje do utorka, 14. rujna kada ćemo odabrati sretnog dobitnika ili dobitnicu.

Popularni Članci