test

MOŽETE LI VJEROVATI ŠTO NAM DJECA JEDU? Količina šećera u čokoladnom jaju je zapanjujuća

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Svi znamo da je čokolada puna šećera, ali taj šećer nikada nismo zapravo vizualizirali. Jedna zabrinuta mama odlučila je pokazati koliko točno šećera sadrži čokoladno kremasto jaje.

Rebecca Bilham otkrila je da samo jedno jaje sadrži gotovo cijeli preporučeni dnevni unos šećera i to za odrasle. Rekla je kako jedno jaje sadrži 26 g šećera ili oko pet žličica. Fotografiju je podijelila na svom Facebook profilu.

- Ovolika količina šećera u jednom čokoladnom jaju?? - zabrinuto je napisala Rebecca.

Facebook

Prema preporučenim smjernicama NHS-a, odrasli bi trebali pojesti najviše sedam žličica šećera dnevno (28 g). Djeca samo između tri i šest (12-24 g)ovisno o njihovoj dobi, tako da ovo jedno jaje lako može nadmašiti njihov dnevni unos.

- Otkrila sam da je količina šećera u čokoladnom kremastom ​​jaju zastrašujuća. Svi znamo da su puni šećera, ali zapravo kad vidite taj šećer u čistom obliku, čini se tako puno. Međutim, mi smo ljubitelji čokolade i nećemo je prestati jesti u potpunosti - dodala je Rebecca.

Brojni su u komentarima rekli da su šokirani količinom šećera, ali da zbog toga neće pretati jesti čokoladna jaja. Uzimanje prekomjerne količine šećera može uzrokovati niz zdravstvenih problema povezanih s pretilošću. Oni s prekomjernom tjelesnom težinom više su izloženi riziku od dijabetesa tipa 2, piše The Sun.

Popularni Članci