/* */

Mjesto za doručak i marendu: Ovo je tjedna ponuda u Piano baru Hotela Lero

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Otkrijte pažljivo osmišljene dnevne doručke i glavna jela koja će od 18. do 24. kolovoza obogatiti gastronomski doživljaj u hotelu Lero. Tjedni jelovnik spaja moderne prehrambene trendove s autentičnim mediteranskim i domaćim receptima, nudeći balans između zdravlja i užitka.

Doručak dana za tjedan od 18.08. do 24.08.25.:

 

18.08.

 

Galette Bretonne (L, E, G)

sa šunkom, kremastim sirom i sušenim rajčicama

Galette Bretonne (L, E, G)

with ham, cream cheese and sun-dried tomatoes

 

19.08.

 

Shakshuka jaja (E)

Lagano poširana jaja u pikantnom umaku od rajčice sa povrćem i začinskim biljem

Shakshuka eggs (E)

Lightly poached eggs in a spicy tomato sauce with vegetables and herbs

 

20.08.

 

Zarolani omlet (L, E, Sh)

punjen avokadom, kozicama, čilijem i kremastim sirom

Rolled omelette (L, E, Sh)

filled with avocado, prawns, chili and cream cheese

 

21.08.

 

Poširana jaja (E, F)

sa dimljenim lososom, zelenim šparogama

Poached eggs (E, F)

with smoked salmon, green asparagus

 

22.08.

 

Proteinski puding od kokosa i badema (N)

sa chiom, granolom i šumskim voćem

Coconut and almond protein pudding (N)

with chia, granola and forest fruit

 

23.08.

 

Američke palačinke (L, E, G)

sa javorovim sirupom i bobičastim voćem

American pancakes (L, E, G)

with maple syrup and berries

 

24.08.

 

Dimljeni losos i avokado (L, C, G, F)

posluženi uz komorač, baby špinat, plod kapara i umak od hrena i kiselnog vrhnja

Smoked salmon and avocado (L, C, G, F)

served with fennel, baby spinach, capers and horseradish and sour cream sauce

 

 

Jela dana za tjedan od 18.08. do 24.08.25.:

 

 

18.08.

 

Penne Carbonara (L, Su, G)

Kremasti umak sa slaninom, lukom, češnjakom i bijelim vinom

Penne Carbonara (L, Su, G)

A creamy sauce with bacon, onions, garlic and white wine

 

19.08.

 

Gregada (Su, F)

Domaće ribarsko jelo pripremljeno od više vrsta ribe, krumpira, komorača i peršina

Fish „Gregada“ (Su, F)

Homemade fisherman's dish prepared from several types of fish, potatoes, fennel and parsley

 

20.08.

 

Dalmatinska pržolica

Minutni odrezak od junetine, začinjen maslinovim uljem s češnjakom i peršinom, poslužen uz blitvu s krumpirom

Dalmatinska Pržolica

briefly fried thin steak, seasoned with olive oil with garlic and parsley, served with Swiss chard with potatoes

 

21.08.

 

Teleći rižot (L, Su, C)

Krepki kremasti rižot sa telećim butom, lukom, češnjakom, vinom i začinima

Veal risotto (L, Su, C)

Thick creamy risotto with veal thigh, onion, garlic, wine and spice

 

22.08.

 

Brodet (L, Sh, Su, F)

Riblje jelo od miješane ribe, kuhane u crvenom umaku od rajčica, bijelog vina, češnjaka s pečenom palentom

Fish „Brodetto” (L, Sh, Su, F)

fish gently cooked in red sauce of tomato, white wine, garlic with baked polenta

 

23.08.

 

Sotirani juneći but s njokima (L, Su, G, M)

Kockice junećeg buta aromatizirane lokalnim crnim vinom i mirodijama

Sauteed beef with gnocchi (L, Su, G, M)

Diced beef thigh, flavored with local red wine and spices

 

24.08.

 

Špageti Bolognese (L, Su, C, G)

Klasičan ragu od mljevenog miješanog mesa, luka, češnjaka i rajčice

Spaghetti Bolognese (L, Su, C, G)

Classic minced beef ragout with onions, garlic and tomatoes

 

Popularni Članci