test

Mia Dimšić ostala bez finala Eurosonga

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Mia Dimšić  s pjesmom Guilty Pleasure predstavlja Hrvatsku u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga.

Nastupila je 11. od ukupno 17 izvođača. Emisija počinje u 21 sat.

Osim Hrvatske, večeras se za završnicu bore Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Armenija. Kladionice na sam dan nastupa nisu previše naklonjene Hrvatskoj.

Posljednji put Hrvatska je bila u finalu 2017. godine, kada nas je predstavljao Jacques Houdek. Godinu dana ranije u finalu je bila Nina Kraljić, a 2014. i 2015. godine Hrvatska na Eurosongu, zbog konstantnih loših plasmana, uopće nije sudjelovala, piše Index.

Favoriti natjecanja, ukrajinski bend Kalush Orchestra u pjesmi 'Stefania' (Стефанія), miješaju rap i hip hop s tradicionalnom ukrajinskom narodnom glazbom. Pjesmu je frontmen Oleh Psiuk posvetio svojoj mami, te tvrdi kako je ovo najbolja stvar što ju je on u životu dosad napravio za nju. Melodija 'Stefanije' lako ulazi u uho, nastup izvođača u kostimima kombiniranim s narodnom nošnjom svoje zemlje je upečatljiv. Po svim kladionicama upravo će Ukrajina slaviti u subotu na Eurosongu, donosi Jutarnji.

Popularni Članci