Marin iz Cavtata nadigrao četiri lovca i osvojio preko deset tisuća eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: hrt
Jedini natjecatelj koji je u ovoj emisiji pobijedio lovce bio je odvjetnik Marin Curić iz Cavtata, koji živi i radi u Zagrebu. Osim na kvizovima (pobijedio je i u Potjeri kad je Mladen bio lovac), voli provoditi vrijeme s djevojkom, bratom i svojim dvjema papigama, a i putovati po Italiji. I nada se da će uskoro postati sudski tumač za engleski jezik.

U nadmetanje s lovcima, Marin je ušao s 1000 eura. U drugom krugu igrao je protiv njih četvero - Kreša, Morane, Svena i Mladena, za 10.500 eura i 24 sekunde prednosti. Razboritim izborom među ponudama lovaca i izvrsnom igrom ostvario je svoju želju - utrostručio je iznos osvojen u Potjeri, a novac namjerava utrošiti na putovanje u New York kako bi posjetio prijatelja s faksa. Na kraj dvoboja Marinu je ostalo još deset sekundi.

U brzopotezoj igri Marin je netočno odgovorio na tri pitanja, a lovci na jedno.

Natjecatelj nije znao da je apfelmus pire od jabuke, da se testovi inteligencije normiraju prema prosječnom rezultatu koji iznosi 100 te da se izbori za Europski parlament održavaju svakih pet godina. Krešo je netočno odgovorio da su u engleskoj Premijer ligi 19 od zadnjih 30 izdanja osvojili klubovi iz Londona - točan odgovor bio je klubovi iz Manchestera.   


- Došli ste po 10.500 i osvojili ste ih. U Potjeri ste pobijedili jednog lovca, sada njih četvero. Bili ste izvrsni, kazao je Joško Lokas, piše Večernji list.

Popularni Članci