test

ŽIVOT KAO IZ FILMA Par milijardi kuna vrijedna jedrilica Rusa i srpske manekenke usidrena kod Lokruma

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, I.J.L.
Jedrilica naziva 'A', najveća na svijetu, danas je usidrena u dubrovačkom akvatoriju, točnije kod Lokruma.

Andrej Meljničenko, 97. najbogatiji čovjek na svijetu prema Forbesu i deveti najbogatiji u Rusiji, vlasnik je najveće jedrilice na svijetu. Vrijednost jedrilice 'A' je 260 milijuna funti, duga je 142 metra, može primiti posadu od 35 ljudi, ima šest soba, osam katova, sobu za promatranje podmorja, tri bazena i brojne druge pogodnosti za uživanje poput disco kluba i najmodernije opreme.

Tri godine je građena u njemačkom Kielu.

Inače, vlasnik jedrilice Meljničenko, oženjen je za srpsku manekenku Aleksandru te su proglašeni najglamuroznijim parom na svijetu. Njihovo bogatstvo je nezamislivo, a sami priznaju kako si priušte baš sve što žele. Kada moraju nešto obaviti dok krstare, par sjedne u svoj avion i odleti kamo treba. Njihov privatni Boeing na sebi ima osobni logo para: slovo A koje prezentira prvo slovo imena obaju supružnika. Logo im je navodno na svemu što posjeduju: sve do donjeg rublja i ubrusa pa i ove jedrilice u dubrovačkom akvatoriju.

U Londonu su 2002. godine kupili stan za 27,5 milijuna kuna. No, to nije ništa prema luksuznom imanju u blizini kraljičina, koje je procijenjeno na 213 milijuna kuna.

Golemi posjed je nekoć pripadao plemićkoj obitelji, no Aleksandra je mislila da kuću treba osvježiti pa ju je dala renovirati.

Aleksandra, koja voli da je se zove Sandra, nadgleda preuređivanje svih kuća koje posjeduju, a navodno je i u svom rodnom Beogradu uložila u nekretnine, uključujući u stan svoje majke.

Andrej i Sandra u Moskvi navodno imaju kuću na strogo čuvanom imanju izvan grada. U New Yorku imaju luksuzan stan s pogledom na Central Park koji su kupili za 79 milijuna dolara, a navodno su ga platili gotovinom. Imaju i vilu na jugu Francuske, u blizini one Romana Abramoviča.

Aleksandra, rođena kao Sandra Nikolić, karijeru je započela s 15 godina kada se počela baviti manekenstvom. Sa 17 je postala članica ženskog benda Models, a zanimljivo je kako je jedna od pjesama grupe bila Money, Money.

Otac joj je bio arhitekt, a majka, inače Hrvatica, umjetnica.

Igor i Sandra vjenčali su se na glamuroznom vjenčanju koje je trajalo tri dana. Na svadbi su im pjevali Whitney Houston, Christina Aguilera i Enrique Iglesias.

Par često priređuje zabave za svoje poznate prijatelje, a na njima obično nastupaju najveće svjetske zvijezde poput J.Lo i Mariah Carey. Demi Moore je jedna od bliskih Sandrinih prijateljica, pisao je Net.hr.

Osim svega nabrojanog, par posjeduje neprocjenjivu kolekciju umjetnina, a Sandra je i velika zaljubljenica u modu.

Popularni Članci