test

'KAD SAM GA VIDJELA PUF - DOGODILA SE MAGIJA' Dubrovački parovi otkrivaju kako su se upoznali

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: , Privatni album
Povodom Valentinova ekipa Dubrovačkog dnevnika pitala je dubrovačke parove kako su se upoznali i kako će proslaviti Dan zaljubljenih. Evo što su nam odgovorili!

DARIJA MIKULANDRA ŽANETIĆ I ROBERT ŽANETIĆ 

Privatni album

Darija i Robert poznavali su se još dok su bili srednjoškolci, no sudbina je umiješala prste puno godina kasnije i oni su se zaljubili, a iz toga se izrodila jedna lijepa ljubavna priča. 

„Kad smo se ludo zaljubili, živjela sam u Zagrebu i radila u zabavnom programu HTV-a. Nije bilo lako održavati vezu na daljinu, pa sam odlučila vratiti se doma u Dubrovnik i letjeti svaki tjedan u Zagreb da odradim emisiju na televiziji,“ prisjeća se Darija. 

To ipak dugoročno nije bilo izdržljivo i konačna odluka je pala da se potpuno preseli u Dubrovnik i ostavi televiziju radi ljubavi. 

„Odluka je to koju nikad nisam požalila, jer iza nas su 22 godine braka i dvije prekrasne kćerke,“ kazala je Darija.
Valentinovo im, kaže, ništa posebno ne znači jer su im svi dani u godini prepuni ljubavi, ali se često na taj dan znaju družiti s prijateljima i kumovima. 

„S obzirom na to da puno vremena provodimo zajedno doma zbog korone, naša ljubav, razumijevanje i poštovanje su još veći i snažniji! Živjela ljubav!,“ poručila je Darija. 

IVANA MIJIĆ VULINOVIĆ I MARKO VULINOVIĆ-ZLATAN

Privatni album

Ivanin i Markov susret je bio u najmanju ruku – filmski. No, oni su svakako dokaz kako se intenzivne, sudbonosne ljubavi događaju u stvarnosti, a ne samo na filmskom platnu. Naime, ona je bila na večeri s društvom s posla i kad joj je postalo dosadno, pošla je s kolegicom na rock svirku u kafić u kojem radi njen poznanik. U jednom trenutku je ugledala Marka. 

„Ugledala ga u gomili i puf - magija neka odmah. Ja, ne da ne vjerujem u ljubavi koje izrastu iz dugogodišnjeg poznanstva, prijateljstva, nego jednostavno nikad mi se to nije dogodilo pa mi je potpuna nepoznanica. Mene kad strefi - onda su to sijevanja, munje i gromovi. Bila sam za šankom, pričala s nekim likom, ali nisam više čula riječi,“ kazala je Ivana. 

Njen Marko se ubrzo stvorio za šankom, a muškarac s kojim je pričala dotad je bio njegov prijatelj. Ivana se tada nalazila u zahtjevnom životnom periodu, u razdoblju nakon rastave. 

„Ali Bog mi je poslao mog anđela. Koliko god patetično to možda zvučalo, ja stvarno vjerujem u te sudbonosne susrete i anđele čuvare. A moj je Marko,“ kazala je. Njihovo upoznavanje te večeri joj je u mislima još itekako živo.
„I danas se smijemo kako me ponudio odvesti doma, ja sam, jasno, pristala. Kafić kraj Doma zdravlja, ja živjela na Pilama. Idemo mi prema tom autu, kisnemo i hodamo, hodamo. On me uhvati za ruku. Param sama sebi luda, ali osjećam se - doma! Pitam ja - pa dobro gdje je taj auto. Kaže on - parkiran ispred kuće u Uvali Lapad. Tako da sam hodala duplo nego da sam doma išla pješke,“ kazala je. 

Iako mu je ostavila broj, kad je nazvao, nije htjela izaći s njime jer su joj ostali govorili kako će to biti izazovan odnos s obzirom na to kako je mlađi osam godina od nje i kako ona ima dijete. No, naposljetku ih nije poslušala. 

„Nakon dva tjedna sam se sabrala i rekla sebi: tko ih j*be svih. Neću živjeti po tuđim prognozama i pod diktatom strahova. Pohrlila sam za svojom intuicijom i to bih savjetovala svima. Inače, a naročito kad je u pitanju ljubav,“ kaže Ivana. 

Na pitanje kako će proslaviti Valentinovo, kaže kako to još nisu precizirali, no kako svake godine iznenade jedno drugo pa ni ova neće biti izuzetak. 

„Mi slavimo sve sto se slaviti može. Jer život treba slaviti stalno,“ poručuje Ivana. 

NILA MILIČIĆ VUKOSAVIĆ I SEBASTIJAN VUKOSAVIĆ

Privatni album

Jedan od najpoznatijih dubrovačkih parova svakako su Nila i Seba. Kao bračni partneri, ali i poslovni kolege, puno vremena provode zajedno koje, čini se, vrlo kvalitetno koriste. Za vrijeme lockdowna su tako snimali duete, a kad nema mjera, može ih se vidjeti kako uživaju u kavama, šetnjama i svojim malim dnevnim ritualima. 

„Seba i ja znali smo se, površno doduše, dugo prije nego li je započela naša veza, bili smo susjedi, on je bio mlađi brat moje prijateljice. Onda je počeo raditi na radiju, i tu smo se bolje upoznali i zbližili. Ostalo je povijest! I tako, nas dvoje već 22 godine živimo zajedno, od toga 21 godinu u braku, a to što i dalje radimo zajedno, nije nam pokvarilo ljubavnu čaroliju, prolazne trzavice uspijevamo nadvladati... Još se radujemo jedno drugom, a svađe brzo zaboravljamo!,“ kaže Nila. 

Valentinovo će, zbog pandemijskih uvjeta, vjerojatno obilježiti nekom šetnjicom i kavicom "to go" ispred Dvora ili na Porporeli, a možda i doma.

„Samo nek' smo skupa i neka je ljubavi! Dogodine ćemo bolje,“ kaže Nila.

NINA I SRĐAN MAŠIĆ 

Privatno album

Nina i Srđan su se upoznali prije više od 20 godina kad su izlazili sa zajedničkim prijateljima. On se voli našaliti kako ga tada nije primjećivala.

„Zapravo, i nisam na prvu 'pala' na njegov pogled. On nikad s nepoznatima nije bio baš pričljiv, ali imao je upečatljiv pogled. I taj pogled se očito meni urezao u misli sve dok ga jedne noći, nakon nekoliko mjeseci, nisam sanjala. I kako sam oduvijek vjerovala svom unutarnjem glasu više od ičega, makar na prvu on djelovao ludo i van svake pameti, ja odlučim poslušati svoj unutarnji glas i potražiti Srđana,“ kaže Nina. 

U kratkom vremenu su shvatili kako su savršeni jedno za drugo, no ona je tada bila jako mlada i to je na neki način preplašilo.

„S mojih 17 godina smo prvi put hodali. Kažem prvi put jer je naša ljubav nakon jako malo vremena postala jako snažna, a mene je to s 18 godina plašilo i odlazila sam. Pa bih se vratila jer je to nešto najljepše što mi se u životu dogodilo, ali opet nisam izdržala jer je bilo presnažno i bilo me strah. Rastali smo se u prijateljskim odnosima, koliko se nakon prekida može ostati prijateljima. Zapravo, mene je to tada jako boljelo, ali tako je moralo biti da nas život nauči neke stvari,“ kaže Nina. 

Nedugo zatim životi su im se potpuno razdvojili, živjeli su kilometrima daleko i s vremenom oboje napravili novi život s novim ljudima. Ipak, često se pitala gdje je, što radi i ima li nekog svog.

„Moj život je 2009. godine bio na prekretnici. Bila sam korak do vjenčanja s drugom osobom, ali nešto u meni je govorilo da tu nešto fali i da to nije to, da nije potpuno... I nešto mi je govorilo da u ljubavi ne pristajem na kompromise i opet se javio onaj moj unutarnji glas. Odlučila sam okončati tu dugogodišnju vezu, da ne provedem cijeli život pitajući se što je moglo biti. Pokazalo se da mi je to bila najbolja odluka u životu,“ kaže Nina koja je nakon toga potražila Srđana preko Facebooka. Nakon nekog vremena uspjela ga je nagovoriti da izađu na kavu. 

„Dan nam je proletio u trenu, a večer je donijela rastanak koji nikad nisam voljela kad je on u pitanju, još otkako sam imala 17... Morali smo krenuti, a kad smo ustali, ja sam ga zagrlila. I tad je cijeli svijet stao. Čvrstoća njegovog zagrljaja potvrdila mi je da je to moja najsigurnija luka, da tu pripadam i da se tu zauvijek moram vratiti,“ kaže Nina. 

Kako se kaže, ostalo je povijest. Nastavili su gdje su davno stali, uživali su, kupali se, izlazili na večere, u šetnje, išli na izlete. Vikende su zimi provodili uz kapućin i Harry Pottera. Ubrzo su shvatili da je to – to i nakon nekoliko mjeseci odlučili su kako će se sljedeće godine vjenčati. To su i napravili, a ove jeseni će proslaviti 10 godina braka. 

Na pitanje kako će provesti Valentinovo, Nina kaže kako nastoje taj dan živjeti ljubav baš kao i svaki drugi. 

„Valentinovo je između naših rođendana pa imamo dogovor da ne kupujemo poklone. Ali opet, ja njemu obično poklonim neku čokoladu ili praline, a on meni cvijeće. Tada ne mogu sakriti radost koju mi učini pogotovo jer on na Valentinovo dariva i kćeri. Ja ga tada još više volim, one su presretne, a onda im u šali kažemo da sutra moraju naći mladiće koji će im kupovati cvijeće za Valentinovo i na rođendane. Pa se onda one smijulje jer već imaju simpatije pa pocrvene k'o paprike i bude im sve smiješno. I naravno, obično kažu 'fuuuuj' kad se muž i ja poljubimo,“ kaže Nina koja svog supruga vidi kao pojam džentlmena, frajera, prijatelja, divnog supruga i predivnog oca njihove djece kojeg jako voli. 

INES TRIČKOVIĆ I BOŽIDAR JUKIĆ 

Privatni album

Ines i Božidaru prošla godina će sasvim sigurno ostati u lijepom sjećanju. Naime, oni su svoju ljubav lani odlučili okruniti brakom.

„Poznajem Božidara od 2001. godine. Tad smo se upoznali, a živjeli smo u istoj zgradi prije no što smo se 'spetljali',“ kaže Ines. 

Ovo Valentinovo za njih će biti itekako važno.

„Naime, tad ćemo proslaviti točno dvije godine našeg zajedničkog života, i to na putovanju po Hrvatskoj,“ otkrila je Ines.  

ANDREA ZVONO BAŠIĆ I ANTUN BAŠIĆ

Privatni album

Andrea i Antun upoznali su se u hotelu gdje su oboje radili. 

„Od prijateljstva je došlo do vjenčanja. Naime, ove godine slavimo četvrtu godišnjicu braka,“ kazala je Andrea, a ova godina će im sasvim sigurno biti puna lijepih trenutaka. Tako će njihova mala zajednica postati bogatija za jednog člana jer je Andrea trudna, a njihova kći Domenica će na proljeće dobiti brata ili sestru. 

Na pitanje kako će proslaviti Valentinovo, Andrea odgovara kako im je zbog situacije oko pandemije izbor ograničen, no to ih neće spriječiti. 

„Antunu je rođendan oko Valentinova tako da ćemo biti u društvu prijatelja i obitelji,“ kazala je Andrea. 

 *Tekst je objavljen u tiskanom izdanju Dubrovački dnevnik Petkom

Popularni Članci