'DUBROVNIK JE USPIO ZADRŽATI JEDAN NIVO U JAVNOJ KULTURI' Slobodna Dalmacija piše kako 'cajki' u Dubrovniku nema

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Slobodna Dalmacija istražila je noćnio život na Jadranu te su zaključili kako cajki u Dubrovniku nema.

Kad je direktorica makarske Turističke zajednice Hloverka Novak Srzićnedavno preko statusa na Facebooku izrazila nezadovoljstvo jer iz tamošnjeg noćnog kluba “Petar Pan” non-stop trešte narodnjaci i u njemu učestalo gostuju folk zvijezde, te pritom spomenula ime Jelene Karleuše, poznata pjevačica iz Srbije, bez dlake na jeziku, odmah joj je odgovorila na Instagramu, piše Slobodna Dalmacija.

"Čitam da se neka gospođa iz turističke organizacije Makarske ljuti što sam tamo imala nastup nazivajući me 'cajkom'. Cajka je pogrdan naziv za ženu koja se bavi muzikom iz Srbije.

Trebate se malo educirati tko sam ja. Ne bruji Makarska o meni, kako kažete, nego cijeli svijet. Ne zato što sam ja 'cajka', nego što sam zvjezdetina koju vole milijuni i izvan granica Balkana.

Zbog takvih kao što ste vi su u Hrvatskoj plaže poluprazne," napisala je Karleuša.

Događa li se isto i u drugim dalmatinskim klubovima, poglavito u srcu ljeta, novinari Slobodne Dalmacije provjerili su na još nekoliko adresa na Jadranu.

Dok se u nekima ljute što ih se zbog angažiranja nekolicine folkera iz Srbije karakterizira kao narodnjačke, u drugima pojašnjavaju kako ne ugošćavaju "turbo-folkere s istoka, nego tamošnje kvalitetne izvođače poput Željka Joksimovića ili Saše Matića, čija glazba nema veze sa šundom.

Uz Makarsku je, što se tiče narodnjaka, već odavno 'poklekao' i Split, iz čijih noćnih okupljališta tutnje stari i aktualni hitovi producenata iz Srbije, koji očito dobro znaju pogoditi čarobnu formulu, ugodnu uhu ovdašnje mladeži.

Gradovi na obali koji su odoljeli najezdi cajki na Jadranu su Šibenik i Dubrovnik, piše Slobodna Dalmacija, a detalje pročitajte ovdje.

Popularni Članci