test

Gracija FIlipović je uvrštena među deset najtalentiranijih europskih glumaca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U sklopu programa Shooting Stars bit će predstavljena svjetskim filmskim producentima, agentima i novinarima na ovogodišnjem Berlinskom filmskom festivalu, gdje će joj ujedno biti i dodijeljeno priznanje za nadolazeću europsku zvijezdu. Zvijezda nagrađivane drame ‘Murina‘, mlada dubrovačka glumica Gracija Filipović, tako je naslijedila Zrinku Cvitešić, Mariju Škaričić i Tihanu Lazović, dosadašnje hrvatske osvajačice nagrade Shooting Star.

„Ovo je nevjerojatno. Doista sam uzbuđena i počašćena. Iskreno, kada su mi javili da sam odabrana za Shooting Stars nisam ni shvaćala koliko je to velika stvar. Tek kada sam počela gledati tko je sve bio u tom programu prije mene shvatila sam u kakvom sam se društvu našla”, rekla je Gracija FIlipović (19) nakon što je obznanjeno da će biti ovogodišnja hrvatska predstavnica na Berlinaleu.

A popis prijašnjih Shooting Stars sudionika ne obuhvaća samo renomirane hrvatske glumice, već i ponajveće svjetske filmske zvijezde. Među njima je bio i Britanac Daniel Craig, proslavljen ulogom Jamesa Bonda u serijalu filmova o najpoznatijem fiktivnom tajnom agentu, ali i njegovi sunarodnjaci Andrew Garfield, Rachel Weisz, Carey Mulligan i Riz Ahmed te švedska oskarovka Alicia Vikander, njemačka zvijezda Daniel Brühl i francuske dive Ludivine Sagnier i Melanie Laurent. Listu prijašnjih sudionika nadopunjuju i zvijezde hit TV serijala „Igra prijestolja”, Maisie Williams i Pilou Asbaek te irski glumac Domhnall Gleeson, koji se publici prvi put predstavio u filmskom serijalu o Harryju Potteru.

„Impresionirala nas je intuitivnom i originalnom izvedbom, čija je razina zrelosti puno veća od njezinih godina”, napisao je žiri programa Shooting Stars u objašnjenju zašto su baš odabrali Graciju da bude među najboljim mladim europskim glumcima.

Na velikoj pozornici Berlinskog filmskog festivala, gdje će od 11. do 14. veljače biti predstavljeni, uz Graciju će biti još devetoro europskih glumaca - Marie Reuther (Danska), Anamaria Vartolomei (Francuska), Emilio Sakraya (Njemačka), Clare Dunne (Irska), Hanna van Vliet (Nizozemska), João Nunes Monteiro (Portugal), Timon Šturbej (Slovenija), Evin Ahmad (Švedska) i Souheila Yacoub (Švicarska), donosi Gloria.hr.

Popularni Članci