EVO I RECEPTA Plenković otkrio koje to jelo obično kuha sa svojom Dubrovkinjom
Izjavio je to tijekom jednog ležernog ljetnog razgovora, na opatijskom odmoru. Priznao je kako asistira supruzi Ani Maslać-Plenković kao logistika u kuhanju. I da svi koji ga znaju, znaju i da je veliki ljubitelj ovog jela, piše Slobodna Dalmacija te donosi recept.
Punjene paprike
Zelene babure po mogućnosti iste veličine, oprati, očistiti.
U zdjeli pomiješati mljeveno meso, rizi, dodati sol, papar, vegetu, malu ožicu ulja, dobro izmiješati.
Smjesom puniti paprike, staviti ih potom u široki nauljeni lonac, uspraviti s otvorom put gore, nadoliti vodom do vrha.
Dodati pelate, oguljene pomadore ili konservu, ubaciti malo pancete. Začiniti još ako treba i pustiti da kuha i kuha dok se toč ne ugusti, sve dobro pripravi.
Samo povremeno promiješati laganim treskanjem posude. Poslužiti uz pire i po želji zelenom salatom ili rikulom.