Pećnica je kraljica kuhinje i jela, evo što sve trebate gledati pri odabiru one prave
Kaže se kako je kuhinja glavna prostorija svakog doma što onda opravdava činjenicu da u njoj provodimo najviše vremena. Pećnica je kraljica svake kuhinje ne samo po jelima koja u njoj pripremamo već i po samom izgledu. Što sve trebate uzeti u obzir pri kupnji i odabiru pećnice pročitajte u nastavku.
Na ovo morate obratiti pažnju:
Prvo s čime trebate krenuti pri odabiru pećnice svakako su dimenzije prostora koji imate na raspolaganju. Pećnica zahtjeva 60 cm širine, ali zato visina iste može odstupati od standardne. Neovisno o tome tražite li da ugradbena pećnica bude visine 60 cm ili vam je potrebna nešto manja npr. 45 cm Electrolux ima sva rješenja. Svjesni toga da je svaka kuhinja različita Electrolux omogućuje ugradbene pećnice raznih elegantnih i praktičnih rješenja u više dimenzija.
Volite društvo i često vam dolaze gosti? U ovom slučaju svakako obratite pažnju na kapacitet pri odabiru pećnice. Pećnica većeg kapaciteta pružit će vam bezbrižnu pripremu svih obroka. Kapacitet pećnice mjeri se u litrama pa tako Electrolux u svojoj ponudi nudi pećnice sve od 70+ litara do onih manjih od 35 litara.
Jako je važno izabrati pećnicu koja u sebi sadrži funkcionalnosti koje su u skladu s vašim preferiranim načinom pripremanja namirnica. Stoga je način kuhanja nešto čime biste se trebali voditi pri odabiru pećnice. Svako jelo koje pripremate bez obzira na njegovu zahtjevnost zaslužuje posebni tretman. Uz pripremu jela na pari vaša pećnica širiti će neodoljiv miris cijelim domom. Dok će toplina dati boju i hrskavost izvana vašem jelu, para će zadržati vlagu iznutra. Rezultat će biti nevjerojatno sočno jelo neovisno radi li se o mesu, ribi, povrću ili desertima. Ako ste ipak osoba koja više voli pripremanje jela na roštilju onda je pećnica sa zasebnim roštiljem idealan izbor za vas. U Electroluxu nisu zaboravili na slatkoljupce pa tako pećnica s ventilatorom pomaže pri pripremanju izvrsnih torti i kolača na razini profesionalaca zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli topline.
Nakon svake priprema jela slijedi čišćenje ne samo posuđa već i uređaja koje smo koristili pa tako i pećnice. Pećnice koje se same čiste naš su favorit! Tako će se svima poznate pećnice s funkcijom pirolize zagrijati do 500°C, pretvoriti prljavštinu u fini pepeo koji se jednostavno samo obriše krpom. One pećnice s katalitičkim oblogama će upiti masne mrlje i očisti se same na 220°C. Mast će oksidirati, a površina ostati čista. Što kažete na to da vas zaslon pećnice podsjeti kada pećnicu treba očistiti? Da, vaša pećnica može imati i tu funkciju pa ne trebate razbijati glavu razmišlajjući kada ste ju zadnji put očistili. Vaša pećnica koristit će paru da otpusti tvrdokornu masnoću i ostatke, a na vama je da ju samo obrišete kako bi zablistala.
Novi način kuhanja koji želite probati
Snaga kuhanja na pari zauzima svoje pravo mjesto u našoj kuhinji. Dodatna kombinacija pare i topline pećnice bez napora unapređuje pečenje. Namirnice se u pećnici kuhaju nježno, zadržavajući okus i hranjive tvari, a ispravnim dodavanjem topline dobiva se prhka i hrskava tekstura.
Svi smo naučili pripremati ribu na žaru, ali vjerujte nam kada vam kažemo da je kuhanje ribe u parnoj pećnici jednostavno, ali i ukusno. Para unutar vaše pećnice održava ribu vlažnom i čvrstom te je pripremanje brže i lakše nego što možda mislite. Kako biste pripremili besprijekornu ribu punog okusa preporuka je koristiti nižu temperaturu unutar pećnice, posebno ako pripremate riblji file. Vaša pećnica s programom Full Steam omogućiti će vam zadržavanje temperature oko 80°C. Koliko dugo treba kuhati ribu, ovisi o temperaturi pećnice i temperaturi jezgre. Naš savjet svakako je da koristite sondu kako biste mogli pratiti temperaturu jezgre, a ona se razlikuje ovisno o ribi. Ne postoji najbolji filet ribe za kuhanje na pari ili najbolji način za spremanje ribe na pari stoga pokušajte kuhati svoju omiljenu vrstu ribe i uživati!