DUBROVNIK ŽELI PRIVUĆI DOMAĆE GOSTE Za posjetitelje iz Hrvatske do kraja godine najavljene različite pogodnosti i popusti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Promotivna akcija Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika „Pozno ljeto u Dubrovniku“ – “Dubrovnik, tamo gdje je srce”, od 15. do 30. rujna, uključuje popuste i pogodnosti za posjetitelje Dubrovnika na brojne turističke usluge iz niza raznih kategorija: znamenitosti, muzeja, galerija, ponuditelja smještaja i ugostitelja.

U tijeku je promotivna kampanja Turističke zajednice grada Dubrovnika za hrvatsko tržište, u online i tiskanim objavama nekoliko hrvatskih medija, čiji je cilj privući domaće turiste da pozno ljeto provedu u Dubrovniku, dok je vrijeme još uvijek lijepo za kupanje i kada mogu ostvariti brojne pogodnosti i popuste te osjetiti okuse, mirise i boje rujanskog juga na Good Food Festivalu u Dubrovniku – tamo gdje je srce.  

Sve pogodnosti i popuste potražite na www.tzdubrovnik.hr

U okviru promocije Good Food Festivala Turistička zajednica grada Dubrovnika objavila je petodnevni nagradni natječaj na popularnoj hrvatskoj Facebook stranici Savjetnik za putovanja (koja broji oko 100 000 članova) i Upoznaj Hrvatsku te su sretni dobitnici bračni par iz Gornjeg Stupnika, u blizini Zagreba, koji slavi svoju 39. godišnjicu braka, kojima je želja posjetiti Dubrovnik.

Zamjenica gradonačelnika jelka Tepšić na današnjoj je konferenciji za medije povodom predstavljanja Good Food Festivala podsjetila i na akciju 'Tjedan odmora vrijedan’ u organizaciji Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice koja će se održati u tjednu od 16. do 25. listopada te koja za cilj ima usmjeriti interes za domaća putovanja i podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci. Kroz akciju ‘Tjedan odmora vrijedan’ omogućit će se građanima Hrvatske i svima zainteresiranima da posjete i upoznaju različite dijelove Hrvatske po 50 posto nižim cijenama na brojne turističke usluge; od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. Tepšić je kazala kako će Dubrovnik osigurati posebne pogodnosti za domaće goste i za vrijeme prosinca i trajanja Dubrovačkog zimskog festivala. 

U razdoblju od 1.siječnja do 9. rujna turisti iz Hrvatske bili su na prvom mjestu na top listi najbrojnijih turista u Dubrovniku. Od početka godine bilo je 33 864 turista iz Hrvatske (83 posto od prošlogodišnjeg turističkog prometa u dolascima za isto razdoblje), a ostvareno je 113 453 noćenja ( pet posto više nego u istom razdoblju prošle godine). 

Popularni Članci