test

Dubrovkinja oduševila u MasterChefu, 'dubrovačka popara' osvojila simpatije žirija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NOVA TV screenshot
Sinoć smo na malim ekranima gledali zadnje kandidate koji su prošli audicijsku fazu MasterChefa, a samo neki od njih svojim su jelima zaradili pregače. Jedna od njih je Dubrovkinja Jelica Boto.

Jelica Boto profesorica je klavira i dolazi iz talijansko hrvatske obitelji. Prolaz u audicijskoj emisiji MasterChefa donijela joj je 'dubrovačka popara', staro ribarsko jelo koje se kuhalo od ostataka ribe.

Jelica je žiriju ispričala kako je to 'sirotinjsko jelo' uz njezin twist pa ovog puta za pultom MasterChefa s grdobinom u teći nikako nije bilo sirotinjsko.

''Kritičan sam kada su u pitanju tradicionalna jela. No, kad sam stavio tvoju poparu u usta pomislio sam wow, to je to. Ovakvo jelo da izađe iz kuhinje mog restorana, svaka čast'', rekao je Stjepan te dodao: ''Govorim u ime cijelog žirija, ovo je veliko 'da''.

Time se i Jelica pridružila kandidatima koji su ponosno s audicije izašli sa svojom bijelom pregačom. Žiri se brzo nakon izlaska Jelice iz studija požurio pojesti što je ostalo na pijatu i u teći u kojoj je Jelica kuhala što jasno pokazuje kako se naša sugrađanka ovim jelom predstavila u najboljem mogućem izdanju.

Za ljubav prema hrani Jelica Boto zahvala je svom djedu koji je bio gurman i njihovo je druženje bilo kroz pjesmu i hranu. ''Moje dvije najveće ljubavi su glazba i kuhanje'', rekla je Jelica i otkrila kako se za ovo jelo odlučila kao posvetu svome ocu s kojim je na svoj posljednji rođendan jela upravo 'dubrovačku poparu'. 

Popularni Članci