test

Otkrili smo kako do savršene kovrčave kose

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Vlasnica lanca frizerskih salona Studio Marcela, Jadranka Pezo donosi korisne savjete kako bi vaše kovrče bile uvijek besprijekorne.

Kovrčava kosa jedinstvena je, lijepa i mami poglede. Žene koje imaju lijepe i zdrave kovrče znaju koliko im je dugo trebalo da nauče kako se brinuti o takvoj kosi. Definitivno nije lako imati kovrčavu kosu i brinuti o istoj ali uz odabir pravih preparata i tehnika šišanja odradit ćete dobar dio posla. Svaki savjet uvijek dobro dođe kada je u pitanju svakodnevna njega kose. No ako se želite prepustiti u ruke stručnjaka, djelatnice Studia Marcela će se pobrinuti kako bi vaša kosa uvijek blistala. 

Vlasnica lanca frizerskih salona Studio Marcela, Jadranka Pezo ističe nekoliko bitnih koraka.

Pravilna tehnika šišanja

Ovisno o tipu kose i stupnju kovrčavosti nužno je pronaći idealnu tehniku šišanja. Šišanje kovrčavih kosa posebna je tehnika i “teren je vrlo sklizak”. Naime ako odrežete previše centimetara kosa se može vizualno jako skratiti jer s micanjem suhih dijelova kose s vrhova vaš stupanj kovrčavosti će porasti,u prijevodu kosa će se povuci prema gore i bit će te kovrčaviji dok će  kosa vizualno izgledati kraće. Ono što će  vam frizer vrlo vjerojatno savjetovati jest da kosu ošišate postepeno ili slojevito (ovisno o gustoći i tipu kose) kako bi se kosa ljepše oblikovala te kako bi se kovrče lijepo posložile po kosi, stvarajući odgovarajući oblik utvrđen prema vašem obliku lica i glave. Ako imate jako gustu koju koja se teško kovrča frizer će vam savjetovati da kosu stanjite jer sto je pramen “lakši” to će se kosa bolje nakovrčati.

Stvaranje rutine njege

Kada ste si olakšali posao s pronalaskom odgovarajuće tehnike šišanja na red stiže  stvaranje rutine pranja i njege kose. Savjetujemo da naglasak bude na hidrataciji kose jer kovrčava kosa je po prirodi suha. Kada birate šampon izbjegavajte one koji sadrže silikone i sulfate. Neka šampon bude lagan a ne zasićen štetnim supstancama. Regenerator je obavezan nakon svakog šamponiranja jer će on obaviti neutralizaciju i zatvoriti vašu kutikulu, čineći kosu lepršavijom i sjajnijom. Masku koristite 3 puta mjesečno na ispravan način tako da ju ostavite par minuta da djeluje. Maskom ćete unijeti sve proteine koji su vašoj kosi potrebni. Kosu raščešljajte prije i nakon pranja.

Feniranje

Kada sušite kosu, sušite ju difuzorom. Difuzor je nastavak fena koji ispravno usmjeruje zrak fena i smanjuje puhanje. S običnim nastavkom za fen i jakim puhanjem raspršit ćete kovrče i one će se izgubiti. Laganim i toplim puhanjem odozdo te stiskanjem kose s rukama dobiti ćete pravi rezultat. Kosu nemojte češljati svaki dan,a ako vam se kovrče spuste kroz dan ili dva popravite ih tako da pošpricate kosu s vodom ili tekućim preparatom i ponovno sušite kosu difuzorom ili prirodno na zraku. Izbjegavajte često pranje kose ako to nije potrebno.

Dubinski tretman

Predlažemo da napravite dubinski tretman svakih 3 mjeseca kako bi u kosu umjeli sve proteine, aminokiseline, hijaluronsku kiselinu i vitamine. Dajte svojoj kosi vremena za oporavak i za prilagodbu na kovrčavo stanje. Uzmite u obzir da ćete sa svakim ravnanjem kovrčave kose trebati par pranja da se  vrati prirodni stupanj kovrčavosti. U Studiju Marcela postoje brojni tretmani za njegu kose, jedan od njih je  Silky BTX Optimage-tretman za liječenje i obnovu. Radi se o posebno niježnom tretmanu koji hrani suhu i lomljivu kosu. Obnavlja je i čini je sjajnom i mekom. Inovativna formula BTX temelji se na hijaluronskoj kiselini, kolagenu i aminokiselini koja duboko vlaži kosu. Tretman je odličan za kosu koja je izložena čestom feniranju i peglanju. Tretman Silky BTX Optimage hit je u svijetu i najnoviji tretman s kojim su i brojne svjetske zvijezde vratile svojoj kosi nekadašnji sjaj. 

Studio Marcela

Hotel Rixos Premium Dubrovnik, 10.kat

Kontakt: 099 525 8154

Popularni Članci