test

DIRLJIVA OBJAVA DUBROVKINJE Alamat Kusijanović s novorođenim sinom zahvalila se na nagradi (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Kažu da kad nešto krene loše, počne se događati niz loših stvari. Isto je i s dobrim stvarima, čemu trenutno svjedoči Antoneta Alamat Kusijanović, dubrovačka redateljica iza koje je tjedan ispunjen velikom srećom - kako na poslovnom, tako i na privatnom planu.

Nakon što je prije nešto više od tjedan dana premijerno pokazala svoj debitantski filma "Murina" na Filmskom festivalu u Cannesu, Antoneta Alamat Kusijanović je krajem prošloga tjedna u Zagrebu u poliklinici Podobnik rodila prvo dijete, a samo sat vremena prije nego što je "Murina" otvorila Pulski filmski festival, osvojila je Zlatnu kameru u Cannesu, piše Gloria.

Prvi dojmovi su se slegli, a Antoneta se javila iz rodilišta sa sinom u naručju zahvaljujući se na Zlatnoj kameri, prestižnoj nagradi koja se u Cannesu dodjeljuje od 1978. godine.

"Hvala festivalu Cannes i 15 dana autora (Quinzaine des réalisateurs) na ovoj nagradi. Čast je primiti Caméra d'Or (Zlatnu kameru) za prvi istaknuti film. Zaista sam zahvalna na cijelom timu "Murine" - producentima, glumcima i cijelom timu koji me podržavao sve ove godine, kao i mojoj obitelji. Ova nagrada pripada mojem sinu kojeg sam rodila i nadam se da je ovo tek početak za nas oboje. Hvala vam puno", rekla je Antoneta još uvijek pod dojmom niza pozitivnih stvari koje su joj se izdogađale u tako kratkom vremenu.

Podsjećamo, "Murina" je debitantska drama koja prati obiteljsku dramu šesnaestogodišnje Julije (Gracija Filipović) čiji odnos s opresivnim ocem Antom (Leon Lučev) doseže točku pucanja kada se u njihov odnos na izoliranom hrvatskom otoku upetlja stari obiteljski prijatelj. Dok otac s nim pokušava dogovoriti i sklopiti posao života, karizmatični gost Juliji nudi slobodu od militarističke egzistencije, dok se u njoj budi revolt prema obitelji. Ispunjena velikim očekivanjima, Julija se uvlači u opasan vrtlog strasti i nasilja.

Film koji je otvorio Pulski filmski festival izazvao je veliki interes stranih medija u Cannesu, pa je naša, a svjetska redateljica Alamat Kusijanović o njemu pričala za najprestižnije filmske časopise. Progovorila je o odrastanju u Dubrovniku, o studiranju na sveučilištu Columbia, ali i o idejama iza samog filma.

Popularni Članci