test

Der Spiegel o vožnji u 'Neveri': Nakon ovoga, Lamborghini i Porsche izgledaju mlitavo

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/ Pixsell
Njemački list Der Spiegel raspisao se o novom automobilu Mate Rimca. Neveru se opisuje kao “nadmoćnu”, a Rimca kao osobu koja “uvodi nove standarde” u industriju električnih automobila.

"Trenutni vrhunac jedne velike karijere"

Njemački list konstatira da je Nevera “trenutni vrhunac jedne velike karijere”, tijekom koje je Rimac u deset godina od “nobodyja postao savjetnik nekih od najpoznatijih menadžera autoindustrije”, koji savjetuje šefove Volkswagena i Porschea o prelasku na električne automobile, prenosi Index.

Der Spiegel ipak kritički konstatira da “Nevera igra na najniže instinkte”.

“Željeli smo pokazati što je tehnički moguće. I naravno, malo se zabaviti”, rekao je 33-godišnji Rimac za Der Spiegel, koji podsjeća da je on svoju karijeru započeo kao vozač na utrkama. “Nevera nije doprinos masovnoj pokretljivosti, već zabavna aktivnost za nekolicinu”, objašnjava Rimac.

No, Nevera treba također demonstrirati “što sve mogu proizvesti Rimac Automobili”. Der Spiegel smatra da Rimčeva “tehnologija može obična vozila učiniti bržim, ekonomičnijim ili sigurnijim”.

Opis iskustva vožnje u Neveri

Novinar Der Spiegela zato s oduševljenjem opisuje iskustvo vožnje u Neveri.

“Potreban je sam trzaj desne noge, a zatim Nevera čovjeku poljulja svjetonazor. 1,4 megavata snage i kumulativni okretni moment desetak VW Golfova katapultiraju automobil prema horizontu. Vozač otvori usta, dahće za zrakom i prste poput pandži zariva u volan. Prije nego što dođe do daha, digitalni brzinomjer očitava više od 300 km / h. Kraj piste na ograđenom poligonu prijeteće je blizu.

Od 0 do 100 kilometara na sat za manje od dvije sekunde, četvrt milje za nešto više od devet sekundi. Sve to apsolutnoj, sablasnoj tišini. Svatko tko je mislio da će Bugatti Chiron ili Boeing 747 ponuditi najbolje iskustvo maksimalnog ubrzanja, ovdje može saznati više. Nevera daje ideju o tome kako bi moglo izgledati teleportiranje. S druge strane, poslije Nevere svaki Lamborghini djeluje šepavo, kao i svaki Porsche”, piše Der Spiegel.

Popularni Članci