'

Britanski portal nahvalio Korčulu: "Nudi mirne plaže, netaknute krajolike i bogatu povijest"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Britanski portal nahvalio je Korčulu kao idealno mediteransko mjesto za odmor, bez prevelike gužve. 

Unatoč popularnosti turističkih odredišta poput Dubrovnika, Splita i Hvara, ovaj otok od 276 četvornih kilometara još uvijek je relativno nepoznat i manje posjećen, piše Express.

"Korčula je mali otok smješten u Jadranskom moru koji posjećuje znatno manje turista u usporedbi s obližnjim turističkim mjestima na obali Hrvatske.

Nudi mirne plaže, netaknute krajolike i bogatu povijest.

Otok, koji su stari Grci izvorno nazvali Korkyra Melaina ili ‘Crni Krf’ zbog svoje guste hrastove i borove šume, ima jedinstveni šarm koji ga izdvaja.

Glavni grad, također nazvan Korčula, dom je za oko 5000 stanovnika koji uživaju u njegovim srednjovjekovnim građevinama.

Suncem obasjane zgrade dobro su očuvane i raspoređene kako bi zaštitile stanovnike od jakih vjetrova dok istovremeno dopuštaju cirkuliranje hladnog zraka. Povijesne znamenitosti uključuju središnju romaničko-gotičku katedralu sv. Marka, koja datira iz ranih 14. stoljeća, i franjevački samostan iz 15. stoljeća.

Ako se prošećete izvan gradskih zidina otkrit ćete otok prošaran maslenicima i brojnim vinogradima koji opskrbljuju lokalne vinarije", stoji u tekstu britanskog portala. 

Popularni Članci