BRAČNI PROBLEMI Na koga su udane žene ljute

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Karmen Kmetović Prkačin piše o bračnim problemima

Piše: Karmen Kmetović Prkačin

Jedna sam od onih koja je vjerovala kako će je bračni problemi zaobići. Posebno na samim počecima kada su u mom braku cvjetale ruže. Nije mi bilo jasno kako nekim parovima nestane čarolije. Što se to zapravo dogodi, pitala sam se? 

Nisam puno čekala na odgovor. Život mi ga je prilično brzo dao.

Nova uloga?

Rekla bih iz osobnog iskustva i iskustva svojih klijenata kako prve veće frustracije nastaju u trenutku kada postanemo roditelji.

Izazovne situacije koje su partneri do tada imali, uglavnom su se s lakoćom rješavale.

Ponajviše iz činjenice jer su zahtijevale usklađivanje na razini partner-partner.

Dolaskom djeteta partneri postaju roditelji. Na tu ulogu ne mogu se pripremiti ma koliko god o njoj čitali ili čuli. Biti roditelj, a ujedno i posvećen partner u počecima je najteže izbalansirati.

Zahvalna sam svakoj svojoj frustraciji i izazovima koje mi je život nanio kroz bračno iskustvo. Jer da ih nisam imala, kako sam se prvotno nadala, ne bih danas razumjela ono što tišti moje klijente, prijatelje i poznanike.

A sve tište iste stvari.

Svi smo se negdje na putu u bračni život, pomalo pogubili. Netko više netko manje. 

Što žene najčešće zaborave?

Ulaskom u brak, a posebno dolaskom djeteta, partneri se pokušavaju priviknuti svojim novim ulogama. Ženama je prirodno skrbiti se za obitelj. No ono što žene zaborave jest činjenica da "skrbiti se za druge" ne znači zaboraviti skrb o sebi. 

Na što su žene najviše ljute? Prava istina je slijedeća - žene su najviše ljute što njihovi partneri znaju pronaći vrijeme za sebe. 

Više čitajte na stranici Moj put.

Popularni Članci