Ako ste već pojeli sve prikle, možete probati nešto drugačije - talijansku verziju 'castagnole'
Talijani imaju svoju verziju fritula koje nazivaju castagole, dosta su slične našima, no u njih se često stavlja još jedan sastojak – sir ricotta, prenosi punkufer.hr.
Priprema je jednostavna, a ukućanima i gostima na ovaj ćete način ponuditi nešto novo, odnosno malo drukčije fritule. U dubokoj posudi pjenjačom dobro izmiješajte ricottu (oko 250 g) i jaje, zatim naribajte koricu naranče (može i limuna) te dodajte 50 g šećera. Naravno, vratite se potom pjenjači te postupno dodajte 130 g glatkog brašna i miješajte. Zatim dolazi red na prašak za pecivo i voila – smjesa je gotova (po želji, možete dodati još malo ruma ili kakvog likera). Rukama počnite oblikovati male kuglice i dodavajte brašno po potrebi.
Kad ste završili, vrijeme je za standardni proces pripreme fritula. Zagrijte ulje, ubacite kuglice i pustite ih da poprime boju. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte u reakcijama.