TREĆA DRAMSKA PREMIJERA NA IGRAMA Tko se sve družio nakon maestralnog 'Geraniuma' (FOTOGALERIJA)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović

Treći premijerni dramski naslov na ovogodišnjim Igrama Geranium, nastao prema istoimenoj pripovijetki Iva Vojnovića te pripovijetki Otok Antuna Šoljana, u režiji Marine Pejnović prema dramaturgiji Ivana Penovića, Festivalski dramski ansambl izveo je veečras u parku Umjetničke škole.

Maestralna Doris Šarić Kukuljica tumači glavnu ulogu Mare, a ostatak Festivalskog dramskog ansambla čine Irena Tereza Prpić kao Marica, u ulozi profesora je Nikola Baće, Pavlu utjelovljuje Jelena Miholjević, Lucu Tena Nemet BrankovNataša Dangubić glumi tetu, Marin Klišmarić Vlada, Filip Detelić oca i Toma, Iva Šimić majku i Zdenku, a Romano Nikolić Harona.

"Geranium je djelo o samoći. Geranium je priča o jednoj Mari, jednoj Mari za koju kažu da je rođena stara. Geranium je priča o kućici na kraju sela. Nije to priča velikog ljubavnog zapleta i nije Mare junakinja koja svojim djelima okreće svoj svijet naopačke. Mare živi u kućici pored Mora. Obrađuje svoj vrt, živi sama. Vidiš je ponekad, ako dobro gledaš, kako prohodi ulicom.

Vojnović u Geraniumu, kao i u njegovim drugim, velikim djelima poslije, uzima tu samoću kao kontinuirano, progresivno stanje. Samoću kao prostor i vrijeme identifikacije stanja lika," objavio je nagrađivani redatelj Ivan Penović koji se u ovom projektu pojavljuje kao dramaturg.

Nakon premijere, u restoranu 'Poklisar' upriličen je domjenak, a tko se družio, provjerite u fotogaleriji. 

Reprizne izvedbe na rasporedu su u 21:30 sati sve do 24. kolovoza. 

Popularne Galerije