/* */

TAVERNA NOSTROMO Iznenadite svoje najmilije za Valentinovo!

Autor:dubrovackidnevnik.hr

A la carte restaurant „Nostromo” smješten je u prizemlju hotela Petka s lijepom terasom te predstavlja idealan izbor za obiteljske proslave  kao što su krštenja, pričesti, krizme, rođendani, poslovne ručkove  ili svečane večere , svadbe, banketi.Poznat je po odlično pripremljenim jelima i ugodnom interijeru. 

Restoran Nostromo poslužuje dalmatinske specijalitete, ali i mnoga jela internacionalne kuhinje, pa vjerujemo da će na jelovnicima svatko pronaći svoje omiljeno jelo koje u Nostromu odlično pripravljaju vrhunski kuhari. Restoran je otvoren svakim danom od 09:00 do 23:00, a može ugostiti 110 ljudi.

Izuzetna ponuda koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, sastoji se od pripreme jela na autentičan način počevši od kruha ispod peke do raznih ribljih i mesnih specijaliteta koja se osim ispod peke spremaju na roštilju na drvo u posebnom odijeljenom prostoru unutar  samog restorana, gdje gosti mogu sudjelovati u prigotovljavanju hrane.

Taverna Nostromo redovito svake subote organizira razne tematske večeri poput večeri bifteka. Također u svakodnevnoj ponudi nudi atraktivan menu od 100,00 kn po osobi gdje gosti sami kombiniraju svoj menu.

Posebna ponuda je bogat izbor slastica koje se pripremaju isključivo po staroj recepturi.

Jela ispod peke svrstavaju se u vrhunske specijalitete hrvatske kuhinje. Ispod peke se uz krumpir ili povrće kao prilog mogu pripremati sve vrste mesa, lignje, hobotnica i dio ribe. Obično se vatra pali na ploči kamenog roštilja i kad se skupi dovoljno žara može se početi peći. U plitku okruglu posudu slažu se meso ili riba, povrće i začini te se zatim poklope pekom koja može biti izrađena od debljeg lima ili gline. Peka se potom prekrije žarom, a okolna vatra se mora držati u pripravnosti u slučaju da se žar počne hladiti.  Priprema se na sljedeći način: očišćeno i oprano meso ili ribu posoliti i popapriti i staviti u sredinu posude za pečenje. Oko mesa ili ribe posložiti krumpir i povrće, zaliti maslinovim uljem i začiniti. Sve skupa prekriti prethodno ugrijanom pekom, prekriti žarom i peći oko sat vremena. Nakon toga podići peku, meso okrenuti, preliti vinom i ponovo prekriti pekom i peći još pola sata.

Posjetite Restoran Nostromo u Hotelu Petka na adresi Obala Stjepana Radića 38 ili kontaktirajte na: 020 410 524, e-mail: gastro@.hotelpetka.hr

Vezane vijesti: 

Ne propustite večer bifteka subotom za 80 kuna, vrhunski meniji u tri slijeda za samo100 kuna!

PROMO