Taj Mahal, idealno mjesto za sve prave gurmane koji vole uživati u dobroj hrani te ugodnoj orijentalnoj atmosferi
U Dubrovniku na dvije atraktivne lokacije možete uživati u bosanskim delicijama. Taj Mahal, u čijem su sklopu dva prvoklasna restorana, u svojoj gastro ponudi nudi originalna bosanska jela i slastice. Oduševit će vas paprike s kajmakom, mesna i sir plata, pita zeljanica, sirnica, uštipci s kajmakom, ćevapi, pljeskavice, paprike s kajmakom (svježa paprika punjena pikantnim kajmakom), sudžukice, mesni carpaccio, ciganski ražnjić (teletina, puretina, ramstek, povrće, ciganski umak).
U ponudi su također tradicionalna jela (onako kako su to spremale naše nane) i to: zapečena janjeća kapama sa špinatom i jajima, bosanski lonac, slatki ćevap, janjeća krzatma, bosanske korice-jufčice, cicvara, razne dolme, sarme i japraci, begova čorba, bamija s teletinom, ali naravno i tradicionalni ćevapi i pite.
Osim u Gradskoj jezgri restoran možete pronaći i na adresi Put Iva Vojnovića 14 u hotelu Lero. Restoran s autentičnom bosanskom kuhinjom oduševit će i one najizbirljivijeg nepca.
Za Valentinovo iznose četiri posebna menija koja će zasigurno ispuniti sva očekivanja:
Restaurant Taj Mahal (Stari grad), 10-02, Nikole Gučetića 2, tel: 020 323 221
Menu I za dvije osobe 360 HRK
Piće dobrodošlice
MESNI CARPACCIO
PAPRIKE S KAJMAKOM
(svježa paprika punjena pikantnim kajmakom)
CIGANSKI RAŽNJIĆ
(teletina, puretina, ramstek, povrće, ciganski umak)
SPECIJALITET KUĆE TAJ MAHAL
(teletina u tijestu s gljivama i dvije vrste sira)
TUFHIJE
(pečene jabuke punjene orasima, medom i čokoladom)
Menu II po osobi 180 HRK
KREMASTA JUHA OD BROKULE
GURMANSKI RAŽNJIC
(komadići bifteka ovijeni dimljenom goveđom pečenicom)
BAKLAVA s orasima i bademima
Restaurant Taj Mahal (Hotel Lero) Hotel Lero: 09-01, Iva Vojnovića 14, tel: 020 640 123
Menu I za dvije osobe 349 HRK
Piće dobrodošlice
TARTAR-BIFTEK KRALJICE KATARINE
ZALJUBLJENI BOSANAC
(rolani odrezak ramsteka s nadjevom od povrća i sira)
SLATKI ĆEVAP
(teletina sotirana sa suhim šljivama, suhim smokvama, jabukom, poslužena uz rižu)
BADEMLI ALMASIJA
(hladna puding krema s bademima i ušećerenim voćem)
Menu II po osobi 195 HRK
SIRNA PLATA SA AROMATIČNIM BRUSKETIMA
ODREZAK "SULTAN"
(goveđi biftek s prženim jajem na pikantnoj salsi s mladim krumpirom)
TUFAHIJA
(pečena jabuka punjena orasima, medom i čokoladom)
Uz pravu tursku kavu serviranu u džezvicama s rahat lokumom, zasladiti se možete i poznatim bosanskim slasticama od kojih izdvajaju baklavu s orasima i bademima, hurmašicu, tufahiju, tulumbu, slatku pitu te piće dobrodošlice.
Osim nabrojenih delikatesa, bogato orijentalno uređenje s mnoštvom detalja stvara autentični ugođaj iz 1001 noći, a vikendom glazba uživo i sevdalinke čine Taj Mahal idealnim mjestom za proslavu rođendana i godišnjica, obiteljskih i poslovnih ručkova, kao i večernjih izlazaka.
Specifičan zemljopisni položaj Bosnu i Hercegovinu je još za vrijeme Rimskog Carstva doveo u doticaj sa stranom kulturom, njenim običajima i navikama. Drevna je Kraljevina Bosna preko Dubrovačke Republike trgovala s mediteranskim silama tako obogaćivala svoje gastronomske navike. U Bosanskoj kuhinji su svojim dolaskom na ove prostore traga ostavili i Austo-Ugarska Monarhija i Osmansko Carstvo. Bogatu povijest nastavljamo njegovati i danas,u našem restoranu. Vraćamo se tako tradicijama,kako svatko svojoj tako i onima drugima, a sve pod geslom da je raznolikost ovog svijeta blagoslov.
Posjetite Taj Mahal u Hotelu Leru i ostvarite popust od 25%, a u povijesnoj jezgri popust od 20%. Popusti vrijede za sve građane Republike Hrvatske.
Iznenadite svoje bližnje i poslovne partnere bogatim izborom delicijama i uživajte u ugodnoj atmosferi restorana Taj Mahal.
Za sve ostale upite kontaktirajte ih na telefon 020/640-123 ili 098 983 2620
PROMO