test

NAJLJEPŠA STRANA LJEPŠEG SPOLA Žene s balonima prošetale Stradunom, cilj je hvalevrijedan (FOTO/VIDEO)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD

Tradicionalni humanitarni hod za žene, Women's Bank Walk, održan je danas u Gradu. 

Humanitarni hod za žene namijenjen je prikupljanju sredstava za poboljšanje kvalitete života žena u nerazvijenim zemljama u smislu obrazovanja i usavršavanja znanja.

Uvodnim govorom sudionicima se obratio finski veleposlanik u Hrvatskoj Kalle Kankaapää. Poseban gost izvođač ove godine je bio najbolji finski mentalist Pete Poskiparta (poznat kao Peter Burnside), nakon čega je slijedio humanitarni đir Stradunom. 

Ovo je sedmi put da se Women's Bank Walk održao u Dubrovniku i lijep je pokazatelj povezivanja Dubrovnika s Finskom i ostatkom Europe s plemenitim ciljem pomoći ženama u nerazvijenim zemljama. Prošle godine Dubrovnik je ponovno bio na prvom mjestu po prikupljenim donacijama, od ukupno 93 grada u kojima se događaj održao. Na humanitarnoj večeri i simboličnom hodu za žene prikupljeno je 6 442 eura donacija. 

Humanitarna organizacija koja je pokrenula simbolični hod za žene, Women's Bank (Naisten Pankki), osnovana je 2007., po povratku skupine finskih poslovnih žena iz Liberije, koje su zatečene viđenim siromaštvom tamo, odlučile pomoći. Od osnutka do danas prikupljeno je više od 18,7 milijuna eura za borbu protiv siromaštva. Bazirali su se na žene i na njihove mogućnosti samostalnog rada i zarađivanja. Ideja je educirati ih i na taj im način pomoći da same zarade za život jer se tako podiže kvaliteta života kako žena, tako i djece te u konačnici i cijele lokalne zajednice.

Dio atmosfere sa Straduna, pogledajte u fotogaleriji i videu.