test

Na Lovrjencu otvoreno osmo izdanje Midsummer Scene Festivala (FOTO)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL, pexels

Sinoć je na tvrđavi Lovrjenac sinoć je otvoreno osmo izdanje jedinog hrvatskog festivala na engleskom jeziku, Midsummer Scene Festivala. 

Romeo i Julija konačno su se vratili na jednu od najljepših svjetskih pozornica. Juliju igra Georgia Christodoulou, a Romea Jordan McKenzie. Zamijenio je Clément Charlesa, koji je zbog zdravstvenih razloga morao napustiti ovogodisnji Festival. U castu su i Thomas Michaelson, Karren Winchester, Robert Rickman, Amanda Osborne, Mark Elstob te Leo Elso. Redatelj je Sean Aita. 

JOŠ IMA DOBRIH LJUDI Kako su vatrogasci s Lokruma sudjelovali u spašavanju glumca i spriječili tragediju

Festival se održava do 5. srpnja

 U sklopu festivala odigrat će se i predstava "A Poor Player"  (Bijedan glumac), monodrama s elementima farse koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Festival nastavlja i izvrsnu suradnju s Kazalištem Marina Držića te će se za vrijeme njegovog trajanja prikazati najnovija uspješna predstava ansambla KMD koju čeka gostovanje na međunarodnim festivalima. Radi se o djelu "Hamlet-evidencija zločina jedne monarhije", adaptacija Tibora Hrs Pandura i Livije Pandur prema tekstu B.M. Koltesa i W. Shakespearea u režiji Livije Pandur.

 U glazbenom dijelu programa nastupit će pijanistica Antonija Pacek čijim koncertom ćemo obilježiti 750 godina Dubrovačkog statuta, a Midsummer Scene će zatvoriti spektakularni glazbeno scenski projekt Klape Kaše "Millions of Strange Shadows", što je ujedno svjetska praizvedba uglazbljenih Shakespearovih soneta na engleskom jeziku autora Vicka Dragojevića.  

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London," poručuju organizatori. 

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu možete pronaći na:  www.midsummer-scene.com.