GUSARI, VAMPIRI, NINDŽE, GEJŠE, PČELICE Male maškare napravile đir preko Straduna, odabrani najoriginalniji (FOTO/VIDEO)

Autor:dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD

U sklopu Dubrovačkog karnevala, "Faćenda od malih maškara" tradicionalno je na Stradunu okupila djecu predškolske dobi i maškarane obitelji.

Maškare su krenule od Onofrijeve fontane preko Straduna do Crkve sv. Vlaha gdje su ih dočekli mađioničari, žongleri i lutkari, a nakon toga najmlađi i njihove obitelji zabavili su se u Gradskoj kavani na Dječjoj maškarati gdje su proglašene najbolje maškare i maškarane familje.

Najbolje maškarana obitelj je Pčelinjak. Inače kako su pojasnili organizatori, žiri nije proglašavao najbolje pojedinačne maske zbog mnoštva krasnih grupnih maski. Tako su nagradu za najbolju grupnu masku podijelile dvije maske na istu temu: Petar Pan, a nagrade su još dobile maske: Snjeguljica i sedam patuljaka, Meksikanci, Aladin, Španjolke na mrtvoj straži i Morski svijet.

Najoroginalniji su osvojili zanimljive nagrade, od grupnog izleta brodom na Lokrum, slatkih nagrada, kao što su torta i palačinke, kao i večeru za cijelu obitelj u restoranu Pantarul.

Popularne Galerije