test

BURNO U SUSJEDSTVU Opet je pala vlada Crne Gore

Autor:dubrovackidnevnik.hr

Nepovjerenje vladi pod vodstvom Dritana Abazovića izglasano je jučer, nakon što je inicijativu podnijela Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Inače, 50  zastupnika od ukupno njih 81, glasalo je za opoziv. Dio oporbe je pokušao dogovoriti rekonstrukciju crnogorske vlade, no Demokratska Crna Gora nije to prihvatila nego su se izjasnili za opoziv. 

Podsjetimo, ovo je drugi pad crnogorske vlade u dvije godine. 

"Sve sto se dogodilo večeras direktno je plod dogovora predsjednika Mila Đukanovića i Alekse Bečića, što je u politici legitimno, ali je važno da građani to znaju," izjavio je izvršni direktor Građanskog pokreta URA Zoran Mikić.

Abazović je kazao da se osjeća ponosno nakon sinoćnje diskusije i čestitao "novoj koaliciji" Alekse Bečića i Mila Đukanovića.

Abazović je u završnom izlaganju rekao kako se nada kako će se uskoro konstituirana nova Vlada i predsjednik nekome "od večerašnje većine" dati mandat. 

"Ako se to ne dogodi, to je neozbiljno i gurnuli ste državu u nestabilnost. Želim tumačiti ovo kao doprinos pomirenju, a ne kao neku negativnost. Crna Gora uz dosta muka prelazi neke nivoe demokracije - 30. kolovoza 2020. je osvojena sloboda, sad neki manji otoci slobode, i to je bitno", izjavio je.

Činjenica je, kako je rekao, da pobjedu odnosi DPS uz pomoć nekih opozicionih snaga, koje "od večeras to možda nisu".

"Ovo je samo jedna od bitaka i svi ćemo se uskoro susresti, da se suočimo sa sudom građana. Vjerujem da DPS tada više neće formirati nijednu Vladu. Da ljudi koji su unutar Vlade, a rade za određene strukture u cilju destabilizacije, ili unutar nove parlamentarne većine a rade isto, više neće imati tu priliku. Siguran sam da će neki završiti političku karijeru, to je vrlo blagotvorno. Mislim da će to označiti novi početak za cijelu Crnu Goru," izjavio je, a pišu Vijesti.me.