VINTAGE BAZAR U Cavtatu su se mogli kupiti konavoski vezovi, nošnje i šah za 500 eura!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Za nekog su to bezvrijedni predmeti, a za neke su pravo blago. Na rivi u Cavtatu, stvari iz prošlih vremena izašle su na svjetlo dana.

"Sviđa mi se ova vrsta sajma antikviteta. Zato sam došla", rekla je za RTL Kasha iz Poljske.

"Slatko je, lijepo je. Cavtat ovo nije prije radio, a ja ovdje dolazim 40 godina", kaže Katarina iz Italije.

Jedna od začetnica vintage bazara je cavtatska Poljakinja. I vrtilo se od bedževa, porculanskih figura, konavoskog veza, umjetnina i nakita.

"Stranci su se najviše interesirali za ove false perle oni bit će misle da su to ohridski biseri ili ne znam što ili da je to nešto vrijedno, ali onda kad im rečemo da to košta 20-30 kuna onda oni to kupe", rekla je prodavačica Eta Kačić.

"Evo ovako kad je uokvireno očekujem da bi ga netko naš kupio, a ne stranci. Oni bi se malo teže odlučili za nositi to u avion i što ja znam", kazala je prodavačica Luce Kocelj.

Zaigrao se 500 eura vrijedan šah. Iz Poreča u Cavtat stigla je tvrdi prodavač afrička slonova kost iz 18. stoljeća.

"Ova kost vam dođe tri i pol tisuće eura. Svi gledaju, međutim nije nitko djelovao da bi kupio, a šteta", kazao je prodavač iz Poreča, Mario Hitri.

Otvorili su se novčanici, ali za nešto povoljnije predmete.

"Nisam baš dobar pregovarač, moram reći. Probala sam se cjenkat, ali nije išlo. Kupila sam četiri prekrasne sličice", rekla je Tjaša Kolačko iz Dubrovnika.

"Kupila sam bočicu za parfem. Pogledajte kako je lijepa. Jako sam zadovoljna", kazala je Britanka Belinda.

Ideja je održati vintage bazar dvaput mjesečno, a san organizatora da se u Cavtatu jednom godišnje organizira međunarodni sajam.

Videoreportažu pogledajte OVDJE

Popularni Članci