SJEDNICA VIJEĆA Penetra umjesto Radonića, prihvaćeno izvješće o radu Boža Lasića

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Cavtatu je u četvrtak održana 8. sjednica Općinskog vijeća Općine Kovle na kojoj je među ostalim usvojeno izvješće načelnika o radu za razdoblje siječanj – lipanj 2022.g., sklopljeno je prijateljstvo između Općine Konavle i Općine Vinica, vijećnici su prihvatili i ugovor o financiranju i gradnji objekata i uređaja komunalne infrastrukture između Općine Konavle i MARINA CAVTAT&RESORT D.O.O.,kao i Izvješće o provedbi plana upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Konavle za 2021.g. te Prijedlog Strategije upravljanja imovinom u vlasništvu Općine Konavle za razdoblje od 2022. do 2028. godine.

Na početku sjednice u redovima HDZ-a došlo je do zamjene vijećnika. Svoj mandat u mirovanje je stavio Ivo Radonić, a umjesto njega na dužnost vijećnika je prisegnuo Ivo Penetra.

Obrazlažući svoje izvješće o radu načelnik Lasić je pobrojao projekte na kojima se radilo u prvoj polovici godine.

”U ovom razdoblju dobili smo lokacijsku dozvolu za OŠ Cavtat, očekujemo građevinsku dozvolu, a čekamo i natječaj Ministarstva znanosti i obrazovanja za dobivanje sredstava za gradnju. Pri kraju je novi Vatrogasni dom na Grudi, uskoro slijedi rekonstrukcija cavtatske rive. Do Dana Općine Konavle bit će službeno otvoreni radovi, a nadam se da se neće ići u planirane tri sezone nego u godini dana. Ljetno kino u Cavtatu je pretvoreno u Ljetnu pozornicu, a Ministarstvo kulture je osim toga odobrilo 300 tisuća kuna za sanaciju krovišta samostana u Cavtatu. Kanalizacija u Moluntu se radi, završena je mreža i do proljeća bi trebali biti gotovi radovi na pročistaču. Nabavljeno je 1300 kompostera, u tijeku je podjela kontejnera. Uspjeli smo se i izboriti da se zamrzne cijena električne energije za jedinice lokalne samouprave kroz Hrvatsku zajednicu općina kojom trenutno predsjedam”, rekao je načelnik Lasić.

Vijećnici su odobrili i prodaju bivšeg restorana Jadran u Moluntu za iznos 341 tisuću eura Renatu Marlaisu te prijedlog darovnog ugovora dijela zemljišta u Pridvorju od strane Johna Andrewa Popjevala i Petera Anthonya Popjevala koju će Općina prenamijeniti za javne potrebe, stoji u priopćenju Općine Konavle. 

Popularni Članci