Preminula je tete Luce Đuratović, lice iz popularnog Vougea

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Adam Young
Preminula je tete Luce Đuratović iz Vitaljine, koja je ovo ljeto bila lice iz modnog časopisa Vogue zahvaljujući Adamu Spenceru Youngu koji je ovjekovječio njezin portret.

"Ovo ljeto dvili smo se našoj dobroj i divnoj teti Luci iz Vitajne kojoj se zadivio i poznati Vogue. Konavosku robu nosila je i ponosila se njome svaki dan. Na žalost danas nas je napustila naša bijela vila i blago pošla Gospodinu u 95. godini. Počivaj u miru draga tete Luce, a tvome Luki i tvojoj Stani i svima tvojima naša iskrena sućut. Laka ti konavoska zemlja kojoj si bila vjerna cijeli svoj život", objavili su u Facebook grupi Zavazda Konavle.

Fotograf specijaliziran za portrete 95-godišnju tetu Lucu opisao je kao inspirativnu ženu prepunu emocija i životnog iskustva od koje je imao priliku čuti i naučiti mnogo životno važnih stvari. Učinio je seriju fotografija koju je nazvao Refleksija.

Spencer Young je napisao kako je Lucu zatekao u žalosti zbog smrti supruga, a opisao je kako je jedna od rijetkih koja još uvijek nosi konavosku nošnju. Dočekala ga je raširenih ruku, a nije znala engleski jezik, piše fotograf kojemu je razgovor sa starijom Konavokom prevodila rodica.

Popularni Članci