Centar za poduzetništvo održao seriju radionica „Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija“

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U okviru poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice „Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija“ u Župi dubrovačkoj, u Stonu, te u dolini Neretve.

Trendovi u poljoprivredi kao i svijest ljudi se mijenja te isto traži prilagodbu svih dionika na tržištu. Poljoprivrednici su u potrazi za načinima uključivanja modernih tehnologija u tradicionalne načine uzgoja. S ciljem upoznavanja zainteresiranih poljoprivrednika s dostupnim mogućnostima digitalizacije te financiranja, na radionicama su sudjelovali doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, tvrtka Agrivi d.o.o, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Udruga Agroturizam Konavle te Razvojna agencija Dunea.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

Popularni Članci