GOOD FOOD FESTIVAL U subotu palačinke za marendu i objed s knezom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Good Food Festival

Palačinke za marendu, objed s knezom , predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“i večera s chefom Matom najvažniji su događaji trećeg dana prvog Good Food Festivala Dubrovnik koji će se održati u subotu 25.listopada.

Nastavljaju se i radionice u Deši - kuhanjem džema od ljute naranče, na Pilama kupite domaće proizvode iz cijele Hrvatske, krenite u potragu za svojom omiljenom slasticom, uživajte u kavi i kolačima u Hilton Imperialu, upoznajte dubrovačku povijest kroz turu „Dubrovnik na pjatu“.

Pođite u kino na neki od filmova s temom hrane ili kupite neku zgodnu kuharicu s domaćim ričetama, pa se počastite odličnim i pristupačnim menijima u 28 dubrovačkih restorana.

Festa od palačinka kao dio programa Good Food Festivala namijenjen najmlađima i svima koji vole ovu slasticu, organizira se sutra u subotu 25.listopada s početkom u 10.30 sati ispred Sponze.U suradnji sa Turističkom i ugostiteljskom školom i Umjetničkom školom Luka Sorkočević iz Dubrovnika na Stradunu će se pržiti slasne palačinke uz zabavni program za djecu i roditelje, DJ Vjevericu, klaunove, balone, face-painting, okretanje palačinaka.Ako ne znate 

Za subotnji objed predlažemo „OBJED S KNEZOM“u Restoranu Kopu, gdje ćete imati jedinstvenu privlegiju da Vas oko 13.30 sat pozdravi knez osobno, a na jelovniku se nalaze „Šporki makaruli“ popularni dubrovački pjat u kojem se ocrtavaju raznoliki mediteranski utjecaji dok je glavno jelo od ptice kopuna pripremljeno na srednjovjekovni način s izvornom ljutom narančom, domaćim medom, smokvama, ružmarinom i odabranim vinom, a za kraj osladite se „Dubrovačkom rozatom“.Kušajte i uživajte u jelima iz bogate dubrovačke gastronomske baštine. U slast!

Poslijepodneu 16 sati u palači Sponza bit će predstavljanje knjige „Dubrovnik Table“ – priče o hrani i recepti poznatih dubrovačkih chefova uz prigodni tratamenat. Knjiga je djelo autorica Katije Živković i Mije Erak ,zaljubljenica u proizvodnju,nabavu, pripremu hrane. Iako se najčešće upuštaju u kuharske avanture u svojim vlastitim kuhinjama, rado posjećuju dubrovačke restorane, a kao rezultat skoro desetgodišnjeg rada na vodiču „Where to eat“ objavile su knjigu“ Dubrovnik Table“ u kojoj opisuju njima omiljena mjesta.

Prava poslastica subotnje večeri je VEČERA S POZNATIM CHEFOM – MATOM JANKOVIĆEM u Restoranu Porat hotela Hilton Imperial Dubrovnik. Mate Janković, poznato je i TV lice , chef koji ove jeseni kuha samo za vas u Dubrovniku, pripremajući jelovnik u kojemu se spajaju okusi kontinentalne i južne Hrvatske.

Popularni Članci