'TO SE RJEŠAVA U OBITELJI’ U HDZ-u se još uvijek spominje Frankovićeva kritika Filipoviću i kampanji u Zagrebu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Unutarstranački izbori počinju 15. rujna, to će biti test za čelnike lokalnih organizacija, kazao je Branko Bačić.

Branko Bačić obratio se medijima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a.

- Ozračje u stranci je jako dobro i pozitivno. Na samoj sjednici smo raspravljali o tjednu koji je pred nama, prije svega o radu u Hrvatskom saboru. Dvojica naših zastupnika su postali župani i danas smo na sjednici predsjedništva donijeli odluku o njihovim zamjenama. Strička će mijenjati Nadica Dreven Budinski, a Celjaka će mijenjati Marin Piletić, gradonačelnik Novske. Šaljemo poruku jačim uključivanjem žena u hrvatsku politiku, a imenovanjem gospodina Marina Piletića šaljemo poruku o potrebi osvježavanja kluba zastupnika - rekao je.

Govorilo se o unutarstranačkim izborima na lokalnoj razini.

- Jedan od zaključaka je odluka o održavanju unutarstranačkih izbora na lokalnim izborima kao što je predviđeno statutom HDZ-a. Prema našem hodogramu najvjerojatnije će unutarstranački izbori početi 15. rujna , a završit će 5. prosinca i onda bi opći sabor stranke održali početkom siječnja iduće godine - kazao je, piše Večernji list.

- Tema je bila i obilježavanje 32. obljetnice HDZ-a. Bit će u srijedu umjesto u četvrtak s obzirom da predsjednik stranke u četvrtak odlazi u Tursku. Održat će se sjednica središnjeg odbora u hotelu Sheraton, a proslava same obljetnice u 18.30 na Jarunu - dodao je.

Upitan je i da komentira rezultate HDZ-a u većim gradovima.

- Od 30 velikih gradova po broju stanovnika, HDZ je pobijedila u njih 15. To je dovoljan podatak, 50 posto svih velikih gradova osvojio je HDZ. Držim da je odgovornost predsjednika županijske organizacije može mjeriti jedino na županijskoj razini. Nismo zadovoljni rezultatom u Splitu. Održat će se unutarstranački izbori gdje će svaki predsjednik županijske organizacije morati prolaziti test. Ne bih prejudicirao ničiju odgovornost, ali ćemo odluku o tome tko će voditi iduće četiri godine splitsku organizaciju prepustiti članstvu grada Splita. Poslali smo poruku da smo demokratska stranka i da će članstvo na lokalnim razinama odlučivati o svojim lokalnim čelnicima - rekao je, a komentirao je situaciju i na Korčuli gdje se HDZ nije proslavio, piše Večernji list.

- Na mom otoku je HDZ u izborima za župana pobijedio u svim jedinicama lokalne samouprave, u mom Blatu je HDZ na razini općinskog vijeća apsolutni pobjednik. Očito je trenutak u kojem kandidati za čelna mjesta nisu dobili potporu i mi ćemo o tome na razini županijske organizacije razgovarati. U mojoj županiji HDZ nije polučio sjajan rezultat, prihvaćam dio odgovornosti, ali i zasluge gdje smo pobijedili - kaže Baćić te je komentirao i izjavu Mata Frankovića koji je kritizirao Davora Filipovića.

- Što se tiče komentara gospodina Frankovića, razgovarao sa s njime, bio je to neoprezan istup, nezadovoljstvo je trebalo iskomunicirati u organizaciji stranke u toj jedinici lokalne samouprave. Rekao sam mu da ako je imao bilo kakvih primjedaba na kampanju gospodina Filipovića, to je trebalo riješiti u ovoj zgradi. Takve stvari i ocjene svojih stranačkih prijatelja iznose se na tijelima stranke - kazao je Branko Bačić.

Popularni Članci