Jandroković: Borbom protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu Hrvatska je dala svoj obol novijoj europskoj povijesti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Gordan Jandroković, predsjednik sabora, povodom Dana antifašističke borbe uputio je čestitku.

"Svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam Dan antifašističke borbe uime Hrvatskoga sabora i osobno. Na današnji dan prisjećamo se 22. lipnja 1941. kada je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Antifašistički pokret odredio je budućnost Europe, a svojim doprinosom borbi protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu Hrvatska je dala svoj obol novijoj europskoj povijesti", naglašava.

"U vremenu u kojem se Europa i cijeli svijet suočavaju s posljedicama ruske agresije na Ukrajinu, najvećeg vojnog sukoba u Europi od Drugog svjetskog rata, postajemo svjesniji važnosti očuvanja mira, demokracije i slobode. Hrvatski narod koji pamti borbu za svoju slobodu u Domovinskom ratu privržen je europskim vrijednostima vladavine prava, solidarnosti, tolerancije i poštovanja ljudskog dostojanstva", istaknuo je Jandroković.

"Zadaća svih nas je da svojim djelovanjem pokažemo dosljednost u odbacivanju svakog oblika ekstremizma i totalitarizma te iskažemo opredijeljenost demokraciji, međusobnom poštovanju i uvažavanju različitosti", poručio je za kraj.

Popularni Članci